Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κέικ με ρούμι και μήλα

6 σχόλια

Το έκανα προημερών και έγινε υπέροχο αν και ο Δημήτρης μου ήθελε μέσα περισσότερα μήλα όπως είπε όμως δεν έβαλα γιατί φοβήθηκα η γίνει σαν μηλόπιτα και κάτσουν κάτω. Το ρούμι του έδωσε μια ιδιαίτερη μυρωδιά και τα μήλα υπέροχη γεύση.Έγινε δε και ένα πολλή αφράτο και μαλακό κέικ.

Υλικά απλά:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια καστανή ζάχαρη
1 ποτήρι τριμμένο μήλο
3 1/2 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
4 αυγά
1 φλιτζ. του καφέ ρούμι σκούρο
3/4  φλιτζ. χυμό μήλου
1 κτγ κανέλα
2 κτγ μπέικιν πάουντερ.
Το μήλο το έβαλα τελευταία στιγμή τριμμένο στο ρεντέ επάνω απο τη φόρμα .Το έψησα στους 165 βαθμούς για 1 ώρα.Τα μήλα αυτή την εποχή ε'ιναι πολλά και το κέικ πάντα ευχάριστο για τον καφέ.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μπριάμ με λουκάνικο χωριάτικο

5 σχόλια
Ένα νόστιμο φαγητό με ότι λαχανικά είχα στο ψυγείο και έγινε στη κυριολεξία άφαντο ενώ στην αρχή δέχθηκε απο τον...Σεφ της κουζίνας μου ( βλ. Δημήτρης) μια περιφρονητική ματιά! Έπρεπε φίλοι μου να του πάρω το πιάτο απο μπροστά του όταν το..χλαπάκιαζε!


Τηγανησα 2 μελιντζάνες



Λίγες πατάτες επίσης κομμένες σε χοντρά κομμάτια..



Αρκετές πιπεριές μακρόστενες και μισή καυτερή...



Δύο πράσα που τα ψιλόκοψα ...




2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες...


Σοτάρισα και καραμέλλωσα τα κρεμμύδια με το πράσο βάζοντας καιμ μια σκελίδα μεγάλη σκόρδο...



 Έβαλα όλα τα υπόλοιπα  υλικά δηλαδή τις μελιντζάνες, τις πατάτες, τις πιπεριές στο αγαπημένο μου τύπου γιοκ τηγάνι. Πρόσθεσα μια φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους, αλάτι , πιπέρι , μαιντανό και τα αφήνω να πάρουν μια ελαφριά βράση.Τέλος προσθέτω το λουκάνικο και τα αφήνω σε σιγανή φωτιά να φύγει το ζουμί..




Έτοιμο και πεντανόστιμο .. το παραδέχθηκε τελικά!

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Σοκολατάκια με πορτοκάλι

6 σχόλια
Πορτοκάλι γλυκό έκανα φίλοι μου και σκέφτηκα να το κάνω σοκολατάκια  γιατί έγινε πολύ.. Δεν σας λέω πως το έκανα γιατί πιστεύω οτι είναι γνωστό.


Το έκοψα λοιπόν σε μικρά μακρόστενα κομμάτια με το..  ψαλίδι



Έλιωσα σοκολάτα κουβερτούρα σε Μπεν μαρί και βούτηξα με ένα πηρούνι τα λωριδάκια βάζοντας τα σε μικρά κομματάκια από αλουμινόχαρτο που είχα κόψει στην αρχή και τα είχα απλώσει στο πάγκο μου να είναι έτοιμα.



Εδώ βλέπετε πως τα τοποθετώ στο κάθε αλουμινόχαρτο.


Μετά τα βάζω σε ένα δίσκο όλα χωρίς να τα τυλίγω και τα βάζω στο ψυγείο για λίγο να παγώσει η σοκολάτα. Αυτή τη φορά τα έβγαλα στο..ψυγείο μπαλκόνι!!!



Έκανα και κυδώνι φούρνου με κρασί και το έκοψα πάλι λωρίδες και το έκανα τα ίδια με το πορτοκάλι



Μόλις πάγωσαν τα τύλιξα και νάτα.. έτοιμα για φάγωμα , για κέρασμα ..όμορφα και υγιεινά σοκολατάκια. Μπορείτε ακόμα να κάνετε μια δόση με βούτυρο, μπισκότο τριμμένο και κακάο και να προσθέσετε τα πορτοκάλια σε πιο μικρά κομματάκια και μετά να τα τυλίξετε με σοκολάτα σαν μικρά βραχάκια!


Φτιάξτε τα , είναι νόστιμα, και βγαίνουν σε κάθε 1 πλάκα κουβερτούρα ( αγοράζω πάντα χύμα 250 γρμ) έκανα 32 σοκολατάκια..

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πάμε να φτιάξουμε ένα πολύ ελαφρύ και εύκολο γλυκό!

9 σχόλια

BANOFFEE!!!!


Συστατικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 πακέτο φρεσκο βούτυρο 250 γρ
2-3 μπανάνες
1 κουτί μους έτοιμη πχ γιώτης
κονιάκ,ένα φλ. του καφέ
κουβερτούρα τριμμένη εάν θέλετε για ντεκόρ ή τριμένο μπισκοτάκι όπως έβαλα εγώ
Πριν κάνουμε οτιδήποτε, γεμίζουμε την πιο μεγάλη μας κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε για 3 μιση ώρες το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα-χωρίς να το ανοίξουμε-
όταν εξατμίζεται το νεράκι πάντα προσθέτουμε..πρέπει να είναι καλα σκεπασμένο το κουτάκι με νερό...βάλτε χρονόμετρο..πρεπει απαραιτήτος 3 μιση ώρες με 4 να βράζει το κουτάκι στο νερό..
Σπάμε το πακέτο μετα μπισκότα στο μούλτι και αφού τα βρέξουμε με κονιακ και τα περιχύσουμε και με το φρέσκο βούτυρο,τα απλώνουμε στη βάση μιάς τουρτιέρας.Στη συνέχεια τοποθετήστετο στο ψυγείο...
Έπειτα χτυπάμε τη μούς και την βάζουμε επίσης στο ψυγείο.
Μόλις περάσουν οι 4 ώρες βρασμού...και κρυώσει λίγο το κουτάκι για να μπορούμε να το πιάσουμε κι όλας,το ανοίγουμε και μπροστά μας ξεπετάγεται μία υπέροχη καραμέλα πυχτή και ρευστή...
Βγάζουμε την τουρτιέρα απο το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω απο την στρώση μπισκότου όλο το κουτάκι με την πλέον καραμέλα μας!
Στην συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω απο την καραμέλα...
Και τέλος με ένα κουτάλι στρώστε και την υπέροχη μούς βανίλια που έχετε ετοιμάσει!!!!
Έτοιμο το γλυκάκι μας..απολαύστε το με ζεστό καφεδάκι!!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κουνουπίδι γιαχνί

10 σχόλια

Νηστεία αύριο και είπα να κάνω κάτι διαφορετικό απο άλλη φορά με  το μισό κουνουπίδι που μου είχε περισέψει απο  την πρωτοχρονιά που έκανα βραστό.
Υλικά:
1/2 κουνουπίδι
2 κρεμμυδια κομμένα  σε λωρίδες
1/3 κονκασέ ντοματάκι
1 κύβο λαχανικών του Δημήτρη μου
1 σκελίδα σκόρδο

Κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες και τα σοτάρω τόσο ώστε να καραμελλώσουν.Κόβω το κουνουπίδι σε φουντίτσες και τα ρίχνω κάνοντας και σ' αυτά ένα γρήγορο σοτάρισμα.Προσθέτω 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες, προσθέτω και την ντομάτα με 1 μεγάλο ποτήρι νερό και το βάζω στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή ΧΩΡΙΣ να ανακατεύω για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι.


Είναι ένα απλό και πανεύκολο φαγητό που μπορείτε να κάνετε με το κουνουπίδι που σας περίσεψε.

Όπως καταλαβαίνετε..προβλέπω ο Δημήτρης μου αύριο να δει ..καταλάθος μπροστά του ψάρια σε κάποιο μαγαζί η κανένα καλαμαράκι!

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Μπουρεκάκια ψητά μελιντζάνας

18 σχόλια

Λίγα μπουρεκάκια μελιντζάνας έκανα που τα αγαπούν και σκέφτηκα να σας τα βάλω να τα δείτε. Βέβαια κανονικά τα βουτώ σε μαρέγκα και μετά σε φρυγανιά τριμμένη και τα τηγανίζω μα βλέπετε.. βαρέθηκα λόγω κούρασης απο τις πρωετοιμασίες του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού και τα έβαλα στο φούρνο!!!! ( η τεμπέλαααα!)
Υλικά
λίγα φύλλα έτοιμα
2 μελιντζάνες
2 κρεμμύδια ξηρά
1 πράσο ψιλοκομμένο
μαιντανό
1 φλιτζ. κασέρια διάφορα ή φέτα
1 κτγ μουστάρδα
1 φλιτζ. μπεσαμέλ
1 αυγό



Πρώτα ψήνω τις μελιντζάνες και τις κόβω μετά σε κομματάκια χωρίς να τις λιώσω γι' αυτό δεν τις ψήνω υπερβολικά. Σοτάρω τα λαχανικά ,  προσθέτω το μαιντανό και το βγάζω απο τη φωτιά.Προσθέτω τη μουστάρδα βάζω το αυγό και την μπεσαμέλ , τέλος τα τυριά. Κόβω τα φύλλα σε όποιο μέγεθος θέλω να τα κάνω και βάζοντας λίγη ποσότητα απο τη γέμιση τα τυλίγω σαν..ντολμαδάκια..



Αν θέλετε να φυλλάξετε στη κατάψυξη τα βάζετε σε κάποιο δισκάκι , τα τυλίγετε με ζελατίνα και τα βάζετε για μια άλλη φορά.


Τα έβαλα λοιπόν σε ένα μικρό ταψάκι και τα έψησα στους 200 βαθμούς.


Φαγώθηκαν όλα , τα σερβίρησα ζεστά ψήνοντας τα τελευταία στιγμή!


Εγώ είχα περίσευμα φύλλα και τα έκανα μα αν αγόραζα έτοιμα γι' αυτά θα έπαιρνα τα πιο χοντρά τα χωριάτικα.