Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κέικ με μαρμελάδα λεμονιού

6 σχόλια

Μια που σήμερα έκανα όσα δεν μπορείτε να φανταστείτε στο σπίτι είπα να κάνω και ένα κέικ με μαρμελάδα λεμόνι. Έγινε ευωδιαστό και πολύ νόστιμο μιας και το ..δοκίμασα για να βεβαιωθώ!

Υλικά:
 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια κοφτά ζάχαρη
4 αυγά
500 γρμ αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα από λεμόνι και από πορτοκάλι
2/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού  και 1/4 λεμοντσέλο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
5 κουτ. σούπας ( περίπου 1 φλιτζ. ) μαρμελάδα λεμόνι

 Έκανα το κέικ με το συνηθισμένο τρόπο, το χτύπησα για αρκετή ώρα στο μίξερ να αφρατέψει και πρόσθεσα τη μαρμελάδα και συνέχισα το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Βουτύρωσα και αλεύρωσα τη φόρμα και έριξα το μείγμα.
Το έψησα για 1 ώρα ακριβώς στους 170 βαθμούς και όταν το έβγαλα πρώτα μοσχοβολούσε φίλες μου και δεύτερο το γύρω του έγινε ελαφρά πιο τραγανό με μία υπέροχη γεύση.
Νομίζω ότι μπορείτε να το κάνετε και με άλλες μαρμελάδες.. θα δοκιμάσω την άλλη φορά με σύκο και θα σας πω το αποτέλεσμα.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παγωτίνια

21 σχόλια
Είναι ένα είδος μικρού παγωτού σάντουιτς που συνήθως αγαπούν τα παιδάκια και τα φτιάχνω για τα εγγόνια μου το καλοκαίρι. Εγώ προσωπικά δεν αγαπώ πολύ τα παγωτά μα γι' αυτά τα μικρά παγωτίνια τρελαίνομαι φίλοι μου. Τα υλικά είναι απλά και φθηνά και η κατασκευή τους γρήγορη και εύκολη. Μη ξεχνάτε ότι είναι ένα μικρό γλύκισμα που θα έχετε στο καταψύκτη σας ανα πάσα στιγμή για να ξεγελάσετε τα μικρά σας με ένα παγωτό μίνι!
Υλικά: 
Μπισκότα Πετί Μπερ τόσα όσο θα χρειαστείτε για το παγωτό που θα φτιάξετε. Στη συγκεκριμένη δική μου συνταγή έβαλα 2 1/2 πακέτα


Το παγωτό που έκανα είναι απλό και εύκολο. Είχα λίγο από όλα τα υλικά και έτσι έφτιαξα μόνο 3 σειρές παγωτίνια.
Θα χρειαστείτε πρώτα ένα τάπερ μεγάλο και σχετικά ρηχό και τετράγωνο ώστε να μπουν στη σειρά τα μπισκότα με την καλή τους μεριά στο πάτο.Εγώ επειδή δεν είχα τέτοιο τα έβαλα μέσα σε ένα κουτί ζαχαροπλαστείου.
Το παγωτό το φτιάχνω με:  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα Βλάχας, 1 γέμισμα του άδειου με γάλα απλό ξεπλένονταν το ζαχαρούχο από τα τοιχώματα του, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος φυτική και εδώ προσθέτετε το άρωμα και τη γεύση που θέλετε. Εγώ σε αυτά πρόσθεσα ένα μπολάκι μαρμελάδα φράουλα που έκανα με ένα μπολάκι φράουλες που είχα. Μπορούσα να βάλω λιωμένη κουβερτούρα, ή βανίλια, ή λεμόνι ξύσμα και μαρμελάδα, ή ότι μπορείτε να φανταστείτε με ότι υλικά έχετε σπίτι σας.



Στρώνω λοιπόν τα μπισκότα, βάζω μια κουταλιά από το παγωτό που χτύπησα και αφράτεψε και στη συνέχεια βάζω επάνω του άλλο ένα μπισκότο όπως το βλέπετε.Μετά επάνω στο μπισκότο βάζω ένα άλλο ίδιο με τη ράχη ανάποδα όπως έκανα στην αρχή , πάλι ξανά παγωτό και πάλι μπισκότο


Είναι κάτι που τρώγεται σαν μπουκίτσα μικρό γλύκισμα παγωτού! Ξέρω ότι σας είναι γνωστή αυτή η συνταγή όμως θέλησα να σας τη δείξω όπως την κάνω κι εγώ.
Καλή επιτυχία λοιπόν σε όσες μαμάδες το κάνουν






Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Καρυδόπιτα με σοκολάτα

14 σχόλια

Αυτή τη καρυδόπιτα μου την κέρασε πριν καιρό μια γειτόνισσα που της την έφερε η θεία της από το χωριό της .Ζήτησα τη συνταγή γιατί ξετρελάθηκα με τη γεύση της και την έφτιαξα με κάτι μικροαλλαγές που έκανα. Στο τέλος δε άλλαξα και το γαρνίρισμα της  γιατί την γαρνίριζε με σαντιγί σοκολατένια και τρούφα που δεν μου άρεσε. Φτιάχνοντας την όμως είδα κάποιες ατέλειες που νομίζω ότι είχε και την έφτιαξα ως εξής παίρνοντας και τη τηλεφωνική συμβουλή της φίλης Γαστερόπληξ που την θεωρώ ..λίρα χρυσή!
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι ηλιέλαιο ( έλεγε και 1/2 πακέτο φαστ που το αφαίρεσα)
3/4 ζάχαρη ( εγώ έβαλα καστανή)
4 αυγά που τα χώρισα από τους κρόκους
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
1 κουτ κοφτή της σούπας ( εκείνη έλεγε του γλυκού μα μου αρέσει η γεύση της κανέλας)
1 κουτ.γλυκ μπέικιν πάουντερ
1 πλάκα κουβερτούρα 250 γρμ ( αγοράζω πάντα χύμα)
 Για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη (έλεγε 2)
1 1/2 ποτήρι νερό (έλεγε 2)
χυμό από 1 λεμόνι

Χτύπησα το λάδι με τη ζάχαρη καλά και πρόσθεσα τους κρόκους. Πρόσθετα τη φρυγανιά, την κανέλα  και τα καρύδια και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα κατά συμβουλή της...λίρας!! Γι α..κλου της συνταγής έβαλα τη σοκολάτα που δεν την έλιωσα αλλά τη χτύπησα στο μούλτι και την έκανα σκόνη. Έψησα το μείγμα στους 165 βαθμούς και εν συνεχεία έριξα μόλις βγήκε το σιρόπι.


Στο σπίτι για δοκιμή στο Δημήτρη μου την γαρνίρισα με κρέμα γάλακτος φυτική χτυπημένη σε σαντιγί μα στα Φλογητά την σερβίρησα με παγωτό καϊμάκι που αγόρασα από το ..γείτονα ζαχαροπλάστη..Ε!  να ενισχύσουμε και το μαγαζί!  Έγινε πράγματι υπέροχη σας την συνιστώ.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κολιοί με πιπεριές και σάλτσα

4 σχόλια



Σάββατο σήμερα, η Λαϊκή μας έχει πάντα άφθονο ψάρι και σε πολύ καλή τιμή επειδή τελειώνει η εβδομάδα. Αγόρασα κολιούς γιατί ήταν άφθονοι και αυτό σημαίνει ότι είναι και φρέσκοι γιατί έπεσε πολύ τέτοιο ψάρι. Μαζί πήρα και ελάχιστους γαύρους γιατί ..τους λιμπίστηκε η Αχτίδα μου και της έκανα και ένα σαγανάκι με ντοματούλα γιατί της θυμίζει λέει τη γιαγιά της.
Εγώ όμως τους έκανα με πιπεριές πράσινες και κόκκινες που αγόρασα σήμερα και ήτανε ολόφρεσκες. Έκοψα λοιπόν 3 πιπεριές πράσινες και 2 κόκκινες σε κύβους , ένα μεγαλούτσικο φρέσκο κρεμμυδάκι, μια μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια και μια ακόμα την έτριψα στο ρεντέ. Βέβαια φρέσκο μαϊντανό και απέφυγα αυτή τη φορά το σκόρδο γιατί ήθελα να της κάνω το πιάτο πιο ελαφρύ. Σοτάρισα λοιπόν τις πιπεριές μαραίνοντας τις στο γουοκ και πρόσθεσα και λίγο καυτερή πιπεριά Θεσσαλονίκης για να την κάνω πικάντικη. Λαδάκι ελιάς βέβαια, ρίχνω και τη ντομάτα και το χυμό της που έτριψα, αλάτι πιπέρι και το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό Έβαλα μέσα τους κολιούς και το άφησα να δέσει όχι πολύ όμως για να μη γίνει όπως είπα βαριά η σάλτσα.


Τους υπόλοιπους τους έκανα ψητούς στη πλάκα και τους γαρνίρισα με λεμόνι χτυπημένο με λάδι και λίγο ...λίγο ουζάκι και βέβαια ψιλοκομμένο μαϊντανό φίλοι μου.
Μία όμορφη δροσερή σαλάτα συμπλήρωσε το φαγητό μας , τσίπουρο από μία γουλίτσα οι δυο μας και σας εύχομαι κι εγώ καλό ΣΚ !

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μεθυσμένα με λεμόνι και αφρώδες κρασί

13 σχόλια


Φαγώθηκα με τη μαρμελάδα λεμόνι, απο χθες σκέπτομαι τι να την κάνω! Είπα να κάνω κέικ..το ξεκίνησα γι' αυτό και μετά...είπα να κάνω ΑΥΤΑ και όπως μου βγουν!
Υλικά:
1 πακέτο φαριν απ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κτσ ζάχαρη ( αν θέλετε μη βάζετε καθόλου, το είχα υπό σκέψη)
3/4 του ποτηριού αφρώδες σαμπανιζέ κρασί ( το είχα στο ψυγείο)
1 κτγ μπείκιν
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 φλιτζ. αμύγδαλα άσπρα αλεσμένα

Τα έπλασα όλα μαζί και άνοιξα με το χέρι μου μικρά μπαλάκια όπου μέσα έβαλα μια μικρή κουταλίτσα μαρμελάδα λεμόνι. Τα έψησα στους 165 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου(ανάλογα το φούρνο βέβαια).Τα έβαλα σε πιατέλα και τους έριξα επάνω άχνη.Τα δοκίμασα...υπέροχα..και άρχισα να μοιράζω στη πολυκατοικία!
Έχουμε τα δίδυμα δίπλα, δύο άλλα παιδάκια απο τηνΑλβανία στο άλλο πάτωμα, πήγα και στην οικογένεια που πέθανε χθες η γιαγιά τους..έμειναν λίγα για να μη..τα τρώω και παχαίνω η έρμη!