Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Πατάτες με κιμά.

3 σχόλια


Αυτές τις μέρες ο άνδρας μου με τους τεχνίτες στο μαγαζί απασχολείται και...μου παρέδωσε τη κουζίνα!! Σκέφτηκα σήμερα να φτιάξω κάτι γρήγορο για να ασχοληθώ με τις κατασκευές και τη ζωγραφική μου, πατάτες γιαχνί το ξεκίνησα μα σκέφτηκα ότι ο άνδρας μου με τα λαδερά μουτσουνιάζει και ανοίγοντας το ψυγείο βρήκα ένα ταπεράκι με μαγειρεμένο κιμά από τη χθεσινή μακαρονάδα. 
Πρέπει να αξιοποιούμε ότι υπάρχει στο ψυγείο μας φίλοι μου και κάτι χθεσινό μπορεί να γίνει ένα νέο φαγητό.
Καθάρισα λοιπόν 2 κρεμμύδια και πατάτες. Σοτάρισα τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο στο πλακερό μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.




Πρόσθεσα τότε το κιμά που είχε τη σαλτσούλα του απλά έβαλα  λίγο ζωμό λαχανικών που μου έφτιαξε η Ιωάννα που τώρα μαθαίνει τέτοια .Αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί μας αρέσουν τα ..ποκάντικα!  Έβαλα και δύο ποτήρια νερό ( μπόλικο μα έτσι έπρεπε) και έβαλα μέσα τις χοντροκομμένες πατάτες, τις σκέπασα και τις άφησα να πάρουν τη νοστιμιά της σάλτσας.




Το φαγητό έγινε σιγά σιγά μέχρι που  "χώνεψε" όπως έλεγε η γιαγιά μου.Το σερβίρισα στον..."σεφ" μαζί με τυροσαλάτα καυτερή που 'έφτιαξα με μακεδονίτικες πιπεριές και το έφαγε με νοστιμιά..κι εγώ επίσης!!!
Δοκιμάστε το φίλες μου, απλό, φθηνό και πεντανόστιμο για τα παιδιά γιατί εγώ μικρή όταν μου το έφτιαχνε η γιαγιά μου πατούσα τις πατάτες με το πιρούνι και πρόσθετα τυρί!

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο με σέλερι και καρότα

5 σχόλια

Είναι ένα ελαφρύ φαγητό .. εύκολο, φθηνό και νόστιμο φίλοι μου μα πάνω απ' όλα υγιεινό. Ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε βάζετε μερίδες κοτόπουλου και εγώ προσωπικά δεν τα σοτάρω τα κομμάτια γιατί το θέλω μαλακό και χωρίς πολλές θερμίδες.
Κόβω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ξεπετσώνω, τα βάζω στη κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν προσθέτοντας λίγο λάδι γιατί θα βγάλε και το κοτόπουλο. Αλάτι πιπέρι βέβαια και μόλις δω ότι άρχισε η σάρκα του να μαλακώνει προσθέτω σέλερι κομμένο σε κομμάτια μεγάλα γύρω στα 5 εκ και τα καρότα που τα κόβω κατά μήκος στα 4 κομμάτια. 
Το αφήνω να γίνει φίλοι μου μέχρι να δω ότι έμεινε με όσο ζουμί εγώ επιθυμώ. Μπορείτε να το σερβίρετε έτσι όπως το,βλέπετε αλλά αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ένα αβγολέμονο. Είναι απλό μα πιστέψτε με πολύ νόστιμο γιατί το σέλερι έχει μία φίνα μυρωδιά που δένει βέβαια με τα καρότα που αγαπώ πολύ.
Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο φίλοι μου μα ..η δική μου κουζίνα αυτό είναι.. ότι φτιάχνω στο σπίτι μου με απλά υλικά  ,καθημερινά, ελληνικές γεύσεις χωρίς πειραματισμούς ..καλώς ή κακώς είμαι κλασσική!


Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Σπανακομπουρεκάκι κουρού

6 σχόλια

Περίμενα τον εγγονό μου φίλοι μου και σκέφτηκα να του φτιάξω κάτι για να ..μασουλάει.. Δεν αγαπά τα ..τυριά το αφιλότιμο γι' αυτό έπρεπε να αποφύγω τη φέτα. Η συνταγή δεν είναι δική μου, είναι μία απλή συνταγή που φτιάχνω τα κουρού τυροπιτάκια μου και μία ιδέα που πήρα από τη φίλη μου την Γαστεροπλήξ.. Τα πάντρεψα , τα ανακάτεψα και έφτιαξα ΑΥΤΑ!
Πήρα λοιπόν 1 κρεμμύδι και το έτριψα στο ρεντέ, το σοτάρισα με μία κουταλιά μικρή Φυτίνη και έριξα μέσα 6 περίπου κυβάκια κατεψυγμένο σπανάκι. Με το ψαλίδι τα έκοψα όταν έγιναν σε μικρά κομματάκια..
 

Σε μία λεκανίτσα έβαλα 1 κεσεδάκι γιαούρτι και 1 κεσεδάκι Φυτίνη .


Προσθέτω στο μείγμα 500 γρμ αλεύρι, 2 κτγ μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι .Αναμιγνύω τα υλικά και προσθέτω  2 αυγά και το μείγμα με το σπανάκι. όμως για να το νοστιμίσω περισσότερο έβαλα μέσα μία χούφτα γεμάτη μείγμα 4 κασεριών που αγοράζω έτοιμα τριμμένα. Βουτυρώνω με ελάχιστο βούτυρο τις θήκες από την ειδική λαμαρίνα και βάζω μέσα από μία κουταλιά γεμάτη τη ζύμη.


Τα έψησα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και μη ξεχνάτε ότι έχω φούρνο φυσικού αερίου που είναι μειονέκτημα στο να ψήνει μικρά πράγματα λόγω της δυνατής φωτιάς που έχει από κάτω.


Έγιναν πεντανόστιμα , σας κόβω το ένα για να το δείτε και στο εσωτερικό του και φαγώθηκα φίλοι μου. Εύκολη λύση και ευπαρουσίαστη για παιδικά πάρτυ.



Σας συνιστώ να τα κάνετε για ένα καφέ στο σπίτι ή για να τα παίρνουν  τα παιδάκια σας στο σχολείο.