Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Βραστά κολοκυθάκια σαλάτα.

2 σχόλια

Αυτό είναι το..μεσημεριανό μου γεύμα φίλοι μου καθότι..δίαιτα!!
Ο καλός μου Δημήτρης μου έβρασε μικρά κολοκυθάκια που τα έκοψε μικρές μακρόστενες λωριδίτσες και μαζί έβρασε τα λουλουδάκια που τα ψιλόκοψε και τα σοτάρισε με το λαδάκι και το λεμόνι. Πιστέψτε με ένα πιάτο ελαφρύ , εύκολο, καλοκαιρινό και υπέροχο

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ντοματάκι γλυκό

11 σχόλια

Ένα γλυκό μπελαλίδικο βέβαια ως προς το καθάρισμα του μα έγινε φίλοι μου πεντανόστιμο όταν μάλιστα το τρως επάνω σε μία..μπάλα παγωτό όπως ο άνδρας μου!

Υλικά:
2 κιλά μικρά ντοματίνια για γλυκό
2 κιλά ζάχαρη
3 κουτ. σ. γλυκόζη
υγρή βανίλια ( αν έχετε τέτοια, αλλιώς απλή )
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 ποτήρια νερό

Κατασκευή:
Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό έριξα τα ντοματίνια και εν συνεχεία τα έριξα σε μία άλλη που την είχα γεμίσει με ..παγωμένο!!! Έτσι ξεφλουδίστηκαν σχετικά εύκολα τα ντοματίνια  και λέω σχετικά γιατί τα..άτιμα ήταν αμέτρητα.
Μετά τα ζούληξα να φύγουν τα υγρά και προσεκτικά χωρίς να τα διαλύσω έβγαλα με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού τα τυχών σποράκια που υπήρχαν.
Μετά έβαλα τη ζάχαρη με τα 2 ποτήρια νερό να πάρει μια βράση και έριξα προσεκτικά τα ντοματάκια να βράσουν για..50 με 60 λεπτά γιατί βγάζουν χυμό.Προς το τέλος ρίχνω το λεμόνι και τη γλυκόζη.
 Η αλήθεια είναι ότι το βράσιμο του το έκανα προσεκτικά και με συνεχόμενες στάσεις για να ελέγξω το δέσιμο του.
Από τα δύο κιλά βγήκαν ακριβώς 2 τέτοια βάζα σαν κι αυτό που βλέπετε..Βέβαια γεμάτο..γιατί τώρα το ένα είναι όπως βλέπετε..μισό! Κάποιο σιτεμένο ...αγοράκι σηκώθηκε το βράδυ και έφαγε λέει...14 κομμάτια και δεν ντρέπεται καθόλου!!!


 Δοκιμάστε το φίλες μου και αν βρείτε αυτά τα ντοματάκια που ..ξέχασα να φωτογραφίσω πριν τα καθαρίσω , θα είναι καλύτερα. 
 Τα αγόρασα προς 2.50 ευρώ το κιλό από την Λαϊκή!


Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Πλατάρια λεμονάτο με σέλερι , καρότα και αγκινάρα

2 σχόλια

Ένα πολύ νόστιμο, ελαφρύ πιάτο φίλοι μου που το μαγείρεψε ο καλός μου Δημήτρης για μένα που αγαπώ τα λαχανικά , το κοτόπουλο και το..λεμόνι. Αυτό το πιάτο περιέχει όσα αγαπώ..
υλικά:
2 κομμάτια πλατάρια με τους λαιμούς
3 αγκινάρες κατεψυγμένες
4 καρότα κομμένα κατα μήκος στα 4
3 πατάτες μέτριες κομμένες στα 4
1 μέτρια ρίζα σέλερι (400 γρμ)
1/2  φλιτζ.αρακά
χυμό από 1μεγάλο  ζουμερό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε καλά τα πλατάρια και τα βάζουμε να βράσουν με το αλάτι και το πιπέρι  και μία μέτρια κουταλιά σοφτ. Όταν βράσουν πολύ καλά τα βγάζουμε και τα ξεψαχνίζουμε βάζοντας στην άκρη τα λίπη τους από τις πέτσες για τα..αδέσποτα γατάκια της γειτονιάς σας!
Στο ζουμί αυτό βάζουμε μέσα τον αρακά ,τα κομμάτια του σέλερι,  τις αγκινάρες και τα καρότα αρχικά να πάρουν βράση. Τέλος προσθέτουμε τις πατάτες και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο. Δεν βάζουμε  άλλο βούτυρο ή λάδι γιατί το ζουμί αυτό εχει αρκετό μαζί με τη νοστιμιά της κότας εκτός αν το θέλετε πιο..πλούσιο σε λιπαρά..Μέσα ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε να χειλώσει και να νοστιμήσει μέχρι να  "πιεί " το ζουμί του.
Ένα νόστιμο πιάτο φίλοι μου και τα φτωχικά πλατάρια δίνουν τη νοστιμιά που χρειάζεται γιατί αν το πιστεύετε για μένα στη κότα αυτά έχουν νοστιμιά και μπορείτε να τα μεταχειριστείτε σε άπειρες συνταγές.
Δοκιμάστε το και βέβαια αν δεν σας αρέσει αφαιρέστε την αγκινάρα που βάζετε τόσες όσα και τα άτομα που θα φιλέψετε.