Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Γαρίδες με μακαρόνια βίδες.

Ένα πιάτο της εποχής για τη Καθαρά Δευτέρα φίλοι μου νόστιμο πολύ , πανεύκολο και βέβαια " φθουράει " όπως λέει η Αχτίδα μου κι ας μη καταλαβαίνω τη λέξη.
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες ( περισεύουν και για ένα σαγανάκι καυτερό)
1 φλιτζάνι ντομάτα φρέσκια χοντροκομμένη
1 κρεμύδι
μαιντανό ψιλλοκομμένο
πιπεριές κομματάκια διάφορα χρώματα
πιπέρι
1 φλιτζάνι κασέρια μα για Καθαρά Δευτέρα μην βάλετε μιας και νηστεία!

Βράζω τα κεφάλια και το ζωμό τον κρατώ, σε τηγάνι βάζω τη ντομάτα , το κρεμμύδι, τις πιπεριές και λάδι.Τα σωτάρω , προσθέτω το ζουμί και λίγο νερό και αφήνω να γίνουν τα μακαρόνια βίδες.Τελευταία στιγμή προσθετω τις γαρίδες να πάρουν μια βράση.
και το μαιντανό για να κρατήσει η μυρωδιά του.

9 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

ποιός μπορεί να πει όχι στο φαγάκι αυτό, τα κασέρια περισσεύουν, μια χαρά το τρώμε και δίχως αυτά

Pansofix είπε...

δεν ειναι μονο οτι ειναι ωραιο γευστικα...ειναι και η παρουσιαση που κανει τη διαφορα!!!

Lila Xagorari είπε...

Αγαπημένη η γαριδομακαρονάδα και στην Σαρακοστή αλλά και όλο το χρόνο!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ωραίο πιάτο! Και εύκολο φαίνετε .Θα του πήγαινε μήπως λίγο σκορδάκι, και λίγο άσπρο κρασί? Θα το δοκιμάσω. Σ’ ευχαριστούμε πολύ. Να περάσετε καλά καλό βράδυ.

Και λοιπόν;E allora? είπε...

από γεύση σκίζει!από παρουσίαση σκίζει...φερνω κρασί :)))

καλά κούλουμα
χχχ

Λίνα είπε...

Εγώ εδώ θα μείνω. Αυτό και αν είναι φαγητό. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το φτιάξω την Καθαρά Δευτέρα.
Καλό τριήμερο.

mia maria είπε...

Ότι πρέπει για την Καθαρά Δευτέρα. Και ζυμαρικά και θαλασσινά! Καλό τριήμερο!

Αγγελικη Ν είπε...

Καλά Κούλουμα! Υπέροχο το πιάτο!