Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μοσχάρι στιφάδο


Επιθύμησα στιφάδο και δεν άντεξα στο πειρασμό αν και ξέρω ότι η Αχτίδα μου δεν αγαπά τα βαριά φαγητά. Όμως ..εκείνη μου το έμαθε όταν ήρθα στην Ελλάδα κι εγώ το έκανα με το δικό μου τρόπο... ακόμα πιο βαρύ... γκρινιάζει η γυναίκα μου.

1 κιλό μοσχαράκι νεαρό
1/2 κιλό κοκκάρι στιφάδο
3 ξηρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
κόκκινο πιπέρι γλυκό
4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/4 ποτ. κρασί μπρούσικο
2-3 δαφνόφυλλα
1 κουτ.γλυκού πιπέρι ολόκληρο
3-4 άσπαστο μπαχάρι
στη μύτη του κουτ.τριμ. μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι
κύβο λαχανικών ( κάνω δικούς μου)

Το γαρνίρω μα τηγανητές πατάτες ή ρύζι ανάλογα του γούστου σας.

Σοτάρω πολύ καλά τα κομμάτια του μοσχαριού να ροδοκοκκινίσουν και στο ίδιο λάδι σοτάρω τα κρεμμύδια και τα δύο. Προσθέτω το κόκκινο πιπέρι για ένα γύρισμα και τα σκόρδα κομμένα στα δύο.Τα βάζω σε μία κατσαρόλα και ρίχνω και το λάδι που τα τηγάνισα μέσα. Ρίχνω και το κρασί να πάρουν μια βράση. Προσθέτω τα μπαχαρικά , το κύβο με ένα ποτήρι νερό και τέλος μια κουτ. γλυκού σάλτσα πελτέ μέσα . Το μαγειρεύω με σιγανή φωτιά για αρκετές ώρες χωρίς να βιάζομαι για να ..χωνέψει το φαγητό και να πάρει τη γλύκα του κρεμμυδιού.
Τηγανίζω συνήθως πατάτες και γαρνίρω από πάνω τους το στιφάδο μου, μα και με ρύζι μπορείτε το ίδιο νόστιμα να το γαρνίρετε. Καλή επιτυχία σε ένα φαγητό πολύ νόστιμο.

4 σχόλια:

Betty's Cuisine είπε...

Πολύ αγαπημένο φαγάκι, να γλύφεις τα δάχτυλά σου, ας είναι και βαρύ, δεν το τρώμε και κάθε μέρα !!!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Unknown είπε...

pentanostimo to fagaki .gia sta xeria sas
kirie dimitri.ta xeretismata mou stin axtidoula sou.

kali sas imera

Και λοιπόν;E allora? είπε...

εγώ να δεις πώς πεθύμησα στιφάδο!!!μου'ρθε μια λιαγούρα τώρα :))))

Καλό Σαββατοκύριακο!

manousina είπε...

Σε όποιο μπλογκ έχω μπει σήμερα, έχει αγαπημένα φαγητάκια και το στιφάδο είναι πολύ αγαπημένο, είτε είναι με μοσχαράκι, είτε με χταποδάκι είτε με κουνελάκι. Καλό σας βράδυ