Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ταλιατέλες με γαρίδες σε πήλινα



Ευχαριστούμε τη φίλη μας Alma Libre για το βραβείο που μας έδωσε θα τον φορέσουμε και οι δύο

Σήμερα βράδυ καλέσαμε ένα φιλικό ζευγάρι που γνωρίσαμε τελευταία να φάει μαζί μας. Τους υποσχέθηκα κάτι το θαλασσινό και έτσι αν και βραδάκι τους έκανα κάτι το αγαπημένο μου. Ταλιατέλες με γαρίδες στα πήλινα Εύκολη συνταγή και την αρχίζω με το να καθαρίσω τις γαρίδες.... όσο η καλή μου Αχτίδα γράφει και παίζει στο Laptop της.. και μου λέει πάνω από τη πλάτη της..: - Κάντα εσύ κι εγώ θα τα πλύνω καλέ μου..... Καθάρισα λοιπόν τις γαρίδες και τις έβαλα στην άκρη. Προηγουμένως όμως είχα βράσει 1/4 του κιλού μικρές ζαβογαρίδες για να πάρω το ζουμί τους και να βράσω αργότερα σε αυτό τις ταλιατέλες μου. Προσοχή ..όχι πολύ βράσιμο γιατί θα ψηθούν και μέσα στα πήλινα.
Ετοιμάζω και τη σάλτσα με φρέσκια ντομάτα ( η ένα κονκασέ), 1 ξερό κρεμμύδι, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μπόλικο μαϊντανό , πιπεριά Φλωρίνης πράσινη και λίγη καυτερή . Πρώτα βέβαια σοτάρισα το κρεμμύδι και για ζωμό έβαλα πάλι από εκείνο που έβγαλα από τις ζαβογαρίδες. Τέλος προσθέτω ψιλοκομμένο μαϊντανό που μου αρέσει τρομερά το άρωμα του γι' αυτό και σε πολλές μακαρονάδες τον βάζω ωμό και απλώς μαραίνεται από τη ζέστη των μακαρονιών.
Στα πήλινα ατομικά μου σκεύη ( δικά μου είναι ) βάζω τα μακαρόνια και μέσα τους τοποθετώ τις ωμές γαρίδες . Ρίχνω από επάνω τη σάλτσα που έχω κάνει και πριν τα κλείσω ρίχνω από μια χούφτα κασέρια διάφορα τριμμένα και κλείνω το καπάκι.
Το φαγητό μου έγινε υπέροχο και χάρηκα που το τίμησαν όλοι.. Το συνόδευα με κουτσομούρες τηγανητές και το τουρσί μου που έγινε φανταστικό. Το έφαγαν όλοι.. εκτός από την γυναίκα μου που όπως μου είπε δεν μπορεί να φάει βράδυ..Έχω δίκιο να παραπονιέμαι; Έφαγε μόνον 5 κουτσομούρες που ήταν μια σταλιά όμως... δοκίμασε από τα κουλουράκια της που έφτιαξε βραδιάτικα...


Πάντως δηλώνω ότι μου έπλυνε όλα όσα λέρωσα χωρίς διαμαρτυρία γιατί λέει: - Είμαστε οι...δυο μας στη κουζίνα! ( Η γλυκιά μου!)

8 σχόλια:

Alma Libre είπε...

Καλημέεεερα σας ..
αααχ τί μού κάνατε βραδυάτικα ..αχχχ .. αυτό τό πήλινο (κόλαση σκέτη) θά τό ονειρέυομαι γιά 2-3 βράδυα σίγουρα .
Νά είστε πάντα καλά ,καί πάντα τέτοια
Σάς ευχαριστώ .
Τά φιλιά μου .

Thalassitsa είπε...

τρελέεεενομααιιιιι λέμε! ζυμαρικα (ουάου) με γαρίδες (δις ουάου) κασέρια (τρίς ουάου) ...και όλα αυτά στο πήλινο! ...κόλαση...μπράβο βρε παιδιά!
πάω να αγοράσω πήλινα λέμεεε!

Ξανθή είπε...

Το μαγείρεμα στο πήλινο έχει άλλη νοστιμιά!!
Υπέροχο το φαγητό σου Δημήτρη!!
Καλό μήνα και καλές γιορτές να έρθουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Το αστείο ήταν οτι έδωσε στους καλεσμένους μας φεύγοντας και απο ένα πήλινο γεμάτο για τα παιδιά τους! Αυτός είναι ο γλυκός μου!

maria mas. είπε...

Αυτά τα σκεύη είναι όλα τα λεφτά!! Αλλά και η γαριδομακαρονάδα εξαιρετική!!
Καλημέρα..

Penelope είπε...

Εχω κάτι γιουβετσάκια που είχα πάρει σ' ένα ταξίδι στην Σίφνο πριν 6-7 χρόνια, και ακόμη δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Το καλοκαίρι τα πήγα στο εξοχικό μπας και...αλλά πάλι τίποτε.
Τώρα που έχω γαρίδες ωραίες γαμπαρες, δεν έχω γιουβετσάκια!
Θα τις κάνω όμως στο πυρέξ...με τα τυράκια τους και την σαλτσούλα τους και θα σας θυμάμαι την ώρα που τις σερβίρω. Καλημέρα και στους δυό σας, εκεί στην κουζίνα σας.

Giorgos Varvakis είπε...

Μπράβο Δημήτρη!!
Πολύ μερακλίδικη συνταγή :)
Να πω κι ένα μπράβο στην Αχτίδα σου για τα κουλουράκια της και το πλύσιμο της λάντζας :)))
Να είστε καλά
Καλό βράδυ

mia maria είπε...

Πολύ ωραία τα πήλινα σας αλλά και η συνταγή σας σούπερ:)