Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πάμε να φτιάξουμε ένα πολύ ελαφρύ και εύκολο γλυκό!


BANOFFEE!!!!


Συστατικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 πακέτο φρεσκο βούτυρο 250 γρ
2-3 μπανάνες
1 κουτί μους έτοιμη πχ γιώτης
κονιάκ,ένα φλ. του καφέ
κουβερτούρα τριμμένη εάν θέλετε για ντεκόρ ή τριμένο μπισκοτάκι όπως έβαλα εγώ
Πριν κάνουμε οτιδήποτε, γεμίζουμε την πιο μεγάλη μας κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε για 3 μιση ώρες το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα-χωρίς να το ανοίξουμε-
όταν εξατμίζεται το νεράκι πάντα προσθέτουμε..πρέπει να είναι καλα σκεπασμένο το κουτάκι με νερό...βάλτε χρονόμετρο..πρεπει απαραιτήτος 3 μιση ώρες με 4 να βράζει το κουτάκι στο νερό..
Σπάμε το πακέτο μετα μπισκότα στο μούλτι και αφού τα βρέξουμε με κονιακ και τα περιχύσουμε και με το φρέσκο βούτυρο,τα απλώνουμε στη βάση μιάς τουρτιέρας.Στη συνέχεια τοποθετήστετο στο ψυγείο...
Έπειτα χτυπάμε τη μούς και την βάζουμε επίσης στο ψυγείο.
Μόλις περάσουν οι 4 ώρες βρασμού...και κρυώσει λίγο το κουτάκι για να μπορούμε να το πιάσουμε κι όλας,το ανοίγουμε και μπροστά μας ξεπετάγεται μία υπέροχη καραμέλα πυχτή και ρευστή...
Βγάζουμε την τουρτιέρα απο το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω απο την στρώση μπισκότου όλο το κουτάκι με την πλέον καραμέλα μας!
Στην συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω απο την καραμέλα...
Και τέλος με ένα κουτάλι στρώστε και την υπέροχη μούς βανίλια που έχετε ετοιμάσει!!!!
Έτοιμο το γλυκάκι μας..απολαύστε το με ζεστό καφεδάκι!!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 σχόλια:

Εφη είπε...

Σαν μπανόφι με μορφή τσηζκέηκ δηλαδή??? Αυτή η καραμέλα...αυτή η καραμέλα!!!!!μμμμμ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ.
http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=83

Ανώνυμος είπε...

Ακτιδούλα καλή χρονιά σε σένα κ σε όλη την οικογένειά σου. Σήμερα έφτιαξα τα γαλακτομπουρεκάκια σου που τα γυρόφερνα από την ημέρα που τα εὶδα!Γίνανε Τ Ε Λ Ε Ι Α!!! Μύρισε το σπίτι πορτοκαλάκι κ βανίλια.Να σαι καλά με τις νοστιμιές που φτιάχνεις κ φτιάχνω κ εγώ.
Φιλάκια πολλά-Θεανώ

Alma Libre είπε...

μμμμμμ..... Υπέροχοοοοοοοοο , μ,αρέσουν πολύ τετιου είδους γλυκάκια .. καί πρέπει νά είναι καί ευκολο στην παρασκευή ..
Νά είσται καλά . Καλή Χρονιά .

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ...ΜΕΤΑ ΚΑΛΕΣΤΕ ΦΙΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ,ΤΕΛΕΙΟ!!!

Un par de neuronas... είπε...

Γειά σου, φιλενάδα αγαπημένη μου! Ήθελα να κάνω το ψωμί σου αλλά δεν πουλάνε εδώ αλέυρη που φουσκόνει μόνη της... θα γίνει εαν βάλω κορν φλαουερ για 500 γρ αλέυρη;

Φιλάκια πολλά και καλή χρονιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Verónica Marsá, καλέ τι κορν φλάουερ. θα βάλεις απλό αλεύρι και θα προσθέσεις μπέικιν που φουσκώνει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κόρη μου. ένα κομματάκι για δοκιμή στη μανούλά δεν θα στείλεις;

Betty's Cuisine είπε...

Αχ αυτό το γλυκάκι... το βλέπω εδώ κι εκεί αλλά δεν έχω αποφασίσει να το φτιάξω... αυτή η καραμέλα του βρε παιδί μου... σλουρπ!!!