Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ψωμιά



Ψωμάκι αποφάσισα να κάνω σήμερα και απο εδώ και πέρα αποφάσισα να το κάνω κάθε 2-3 μέρες γιατί τα ψωμιά που αγοράζουμε δεν τρώγονται απο τα διογκωτικά που τους βάζουν μέσα . Άσε που μετά απο λίγη ώρα γίνονται σαν λάστιχο και δεν μπορείς να τα κόψεις.

Έκανα δυο ψωμιά τελικά, ένα απλό με με 1/2 κιλό αλεύρι πού πρόσθεσα μέσα του αφαιρώντας την αναλογη ποσότητα λίγο καλαμποκίσιο αλέυρι ( 1/2 φλιτζ) γιατί το ήθελε η Αχτίδα μου.
1/2 κιλό λοιπόν αλεύρι μέσα στο οποίο είχα βάλει και το καλαμποκίσιο, 1 ξηρή μαγιά, 1 ποτήρι περίπου ( με το μάτι) νερό χλιαρό αλάτι πιπέρι και λίγο σισάμι που το έβαλα απο επάνω.

Το δεύτερο το έκανα διαφορετικό προσθέτοντας στο αλεύρι ( σκέτο σιταρένιο) , 1 μαγιά , 1/2 φλιτζ. ξηρό κρεμμύδι, 1 ποτήρι (περίπου) γάλα και 2 αυγά για να γίνει πιο μαλακό ακόμα.

Τα ψωμιά έγιναν υπέροχα τα τίμησε η Αχτίδα μου κόβοντας μια γωνίτσα για να τη φάει με τα χόρτα και το κυπριακό τυρί της το χαλούμι που της έγινε συνήθεια πια για το βράδυ απο τότε που της το πρωτοέφερε η φίλη μας Ειρήνη απο τη Κύπρο. Κάντε κι εσείς ψωμί μόνες σας, είναι πανεύκολο και σίγουρα ξέρετε τι τρώτε.

8 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δημήτρη θαύμα σου έγινε το ψωμάκι σου, γεια στα χέρια σου!
Και τόσο εύκολο!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

θαύμα ψωμάκια, θέλω γωνίτσα τραγανή!

OLINA M είπε...

Είναι υπέροχα!!!
Φαντάζομαι μυρωδιές που θα γέμισε η κουζίνα!
Στα καλοκαιρινά σεμινάρια μαγειρικής μπορούμε να προσθέσουμε και...μάθημα για σπιτικό ψωμάκι;(ειδικά το σούπερ ενισχυμένο με κρεμμύδι και αυγουλάκια!)
Καλέ πως θα κάνουμε δίαιτα εμείς;;;

Ξανθή είπε...

Α τι βλέπω!!!Μπράβο προσέχτε τώρα όμως αυτό τρώγεται πολύύύ!!!
Εγώ ζυμώνω εδώ και χρόνια αν το συνηθίσετε δεν θα ξαναγοράσετε.
Φιλιά

Penelope είπε...

Κι εγώ μαζί σας κύριε Δημήτρη μου. Κάθε 4-5 μέρες όμως και το χωρίζω σε ποσότητες που μας καλύπτουν για όλο αυτό το διάστημα.
Κι' αν μου μείνει τίποτε το αξιοποιώ πάντα με κάποιον τρόπο.
Πολλές πολλες καλημέρες σε σας και την Αχτίδα σας.

Giorgos Varvakis είπε...

Μπράβο Δημήτρη, είσαι μεγάλος μάστορας!! Μέχρι εδώ μύρισαν τα ψωμάκια σου :)
Καλοφαγωμένα!!
Φιλιά στην αχτίδα σου
Καλό απόγευμα

marilia είπε...

Τελευταία και η μαμά μου φτιάχνει μόνη της ψωμί. Πράγματι αυτό που αγοράζουμε δεν τρώγεται πάντα... Κύριε Δημήτρη, μια... παχουλή φετούλα από τη μέση, παρακαλώ, για μένα!

Γιάμμιιιιιιιιιιιιιι!!!

lourdi lourdaki είπε...

NOMIΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΨΩΜΑΚΙ!!!!
ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ..
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ..ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΗ!..
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!