Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Πιάτο ημέρας ποικιλία




Ένα φθηνό και νόστιμο πιάτο θα σας δείξω σήμερα που μπορείτε να γαρνίρετε με φαγητό που είχατε απο χθες και ψήνοντας κάτι γρήγορο στη πλάκα που εγώ αγαπώ πολύ γιατί είναι εύκολη και υγιεινή. Η αδυναμία μου είναι να έχω στο πιάτο μου διάφορα φαγητά σαν .. μεζεδάκι και το κάνω πολύ συχνά. Σήμερα γυρίζαμε όλη μέρα, χθες βράδυ μαγείρεψα σπανακόρυζο για τον παππού μας και για μας;
Πριν έρθουμε σπίτι είχαμε κάνει και τη σχετική βόλτα μας στη Λαική απο όπου αγόρασα πλατάρια κότας.
Τα καθάρισα απο τη πέτσα τους και τα έβαλα να μαριναριστούν για λίγη ώρα σε λίγο λάδι ,μουστάρδα , χυμό απο 1 πορτοκάλι και χυμό απο 1 λεμόνι. Έριξα και λίγη νοστιμιά απο χορταρικά έτοιμο σε σκόνη και τα έψησα στη πλάκα.


Είχα εντομεταξύ κόψει φέτες .. παχουλές.. μανιτάρια Πόρτο Μπέλο και μόλις έψησα το κοτόπουλο τα βούτηξα στο μαρινάρισμα που έκανα ξανά σε ένα μπολάκι και τα έψησα και αυτά.
Σήμερα θα έρθει η Ειρήνη μου και τα αγαπά πολύ. Υπήρχε και το σπανακόρυζο που πρόσθεσα και λίγα κομμάτια απο το λουκάνικο το κυπριακό που μου έστειλε η φίλη μας η Έλενα ( φίλη μου σ' ευχαριστώ) και το έβαλα γαρνίρισμα στο πιάτο με λίγο λεμόνι για έτοιμο σε μικρές πιατελίτσες που μου αρέσει να σερβίρω τα φαγητά μου ενώ η Αχτίδα μου αρέσει τα μικρά πιάτα και ..εκνευρίζομαι!


Το γαρνίρισα και με τις μικρές πιπεριές που έκανα προχθές σαν τύπου τουρσί με λίγο καυτερή γεύση για να έχουμε και κάτι πικάντικο το πιάτο.
Έτοιμα.. τα πιάτα μας με την Αχτίδα μου, το κρασί μας ( πάντα απο ένα ποτήρι) ,ψωμάκι δικό μου και.. αποκλείεται βέβαια να το φάει όλο μα λατρεύει τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και έχω ελπίδες. Ένα τέτοιο πιάτο περιμένει την Ειρήνη μου που έρχεται όπου νάναι απο την δουλειά της!
Α! και κάτι άλλο..ας σκεφτούμε τα αδέσποτα, τις πέτσες απο το κοτόπουλο δεν τις πετώ, τις βράζω με λίγα ζυμαρικά και τα δίνω στα αδέσποτα που υπάρχουν στη γειτονιά μας.

7 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλή όρεξη!!εις Υγείαν!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

οι πιατέλες σου Δημήτρη είναι για δυο-τρεις φαγάδες, αλλά το φαγάκι σου δεν το αρνούμεθα όταν το βρίσκουμε!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τους περιποιήθηκες όλους μια χαρά, μπράβο Δημήτρη με τις νόστιμες πιατέλες σου!!!!

Εφη είπε...

Ωραιότατο το φαγάκι σας κύριε Δημήτρη!
Και τα μανιτάρια έτσι τέλεια!
Καλό απόγευμα!

Betty's Cuisine είπε...

Υπέροχες οι πιατέλες σου Δημήτρη, αυτές οι ποικιλίες μου αρέσουν κι εμένα πάρα πολύ!

mia maria είπε...

Το καλύτερο φαγητό! Μακάρι να είχα ποικιλία κάθε μέρα!

moments collector είπε...

πω,πω,υπέροχος μεζές παρέα με κρασάκι!!!!