Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μπουρεκάκια μελιτζάνας και πιπεριάς



Στο σπίτι κάθισα φίλοι μου το πρωί και το έρριξα στη μαγειρική μιας και είχα φύλλα στο ψυγείο φρέσκα και λαχανικά που αν δεν τα έφτιαχνα θα μου χαλούσαν.Τα μπουρεκάκια αυτά τα έμαθα στη Κρήτη , την αγαπημένη μου Κρήτη και απο τότε τα κάνω με άπειρες παραλλαγές πιστέψτε με..
Τα υλικά μπορείτε να τα αντιοκαταστήσετε με διάφορα άλλα ζαρζαβάτια της αρεσκείας σας και του...ψυγείου σας. Μπορείτε να τα κάνετε με κολοκύθια ( ακόμα και το κίτρινο) , με μελίντζάνα όπως εγώ σήμερα, με μανιτάρια, με πιπεριές και κρεμμύδια, με συκωτ'άκια και λαχανικά, με κοτόπουλο που περίσεψε ακόμα και με πατάτες και ..φασολάκια! Στη σημερινή μου εκτέλεση έβαλα τα εξής:


1πακέτο φύλλα κρούστας ( των Ψαχνών η φρέσκια ψυγείου τέλεια)
2 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
3-4 πιπεριές πολύχρωμες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
μαϊντανό
1 φλιτζάνι μπεσαμέλ ( μπορείτε και την έτοιμη)
1 φλιτζάνι κασέρια ( μπορείτε και φέτα)
1 κσ μουστάρδα
1 αυγό
αλάτι- πιπέρι
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη 
φρυτέζα για το τηγάνισμα


Καθαρίζω και κόβω τις μελιτζάνες κυβάκια




Κάνω τα ίδια με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές






Τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό








Σοτάρω όλα σε ένα γιογκ με ελάχιστη Φυτίνη  και όταν γίνουν προσθέτω τη μουστάρδα και τη μπεσαμέλ.






Τέλος βάζω το αυγό και τα κασέρια και το αφήνω να κρυώσει



Κόβω τα φύλλα στα 4 και ετοιμάζω με 3 ασπράδια αυγών μια μαρέγκα ( με τους κρόκους. .φτιάξτε μαγιονέζα.. μη βαριέστε θα σας μαλώσω!)








Βάζω ανα δύο τα φύλλα με ..ελάχιστο βούτυρο στο πινέλο μας, ούτε να φαίνεται... και τυλίγω το μπουρεκάκι. Τα βάζω στη σειρά σε ένα δίσκο μέχρι να τα τελειώσω όλα.












Βουτάω το κάθε μπουρεκάκι στη μαρέγκα και μετά στη φρυγανιά και τα τοποθετώ σε ταψάκια μιας χρήσεως για να τα αποθηκεύσω στο καταψύκτη μου για τις..κόρες μου και για κάποιο τραπέζι ξαφνικό.








Μη βαρεθείτε φίλες μου, είναι ένας όμορφος μεζές για το τραπέζι μας και κυρίως το έχετε στο καταψύκτη ανά πάσα στιγμή σε ξαφνικό κάλεσμα.. όσο για τη γεύση του είναι πεντανόστιμο με ότι κι αν το κάνετε.Μου βγήκαν ακριβώς 28 κομμάτια και η συμβουλή μου προτιμάτε τα φρέσκα φύλλα ψυγείου και όχι κατεψυγμένα γιατί είναι άθικτα και όχι σπασμένα. 
Καλή σας επιτυχία!

6 σχόλια:

manousina είπε...

Λαχταριστά μπουρεκάκια με την αγαπημένη μου μελιτζάνα!!!!! Πρέπει να εξαφανίζονται!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και μόνο που έχουν μελιτζάνα τα λάτρεψα!
Γεια στα χέρια σου Αχτίδα μου!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ manousina, μου τα δείξανε στη Κρήτη σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο, ξετρελλάθηκα και απο τότε τα κάνω,όμως δέχονται πολλές αλλαγές σε υλικά και αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο για όποια το κάνει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου κι εμένα μου αρέσει η μελοτζάνα όμως γίνονται πολύ νόστιμα και με μανιτάρια.

marilia είπε...

καλά, τέτοια ώρα που 'ρθα... είναι αργά για φαΐ. Θα περάσω αύριο να τα τσακίσω! χιχιχιχι!

φιλάκι

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia μου έλα το βράδυ για ..μαρμελάδα ΦΡΆΟΥΛΑ!!!