Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σπανακομπουρεκάκι κουρού


Περίμενα τον εγγονό μου φίλοι μου και σκέφτηκα να του φτιάξω κάτι για να ..μασουλάει.. Δεν αγαπά τα ..τυριά το αφιλότιμο γι' αυτό έπρεπε να αποφύγω τη φέτα. Η συνταγή δεν είναι δική μου, είναι μία απλή συνταγή που φτιάχνω τα κουρού τυροπιτάκια μου και μία ιδέα που πήρα από τη φίλη μου την Γαστεροπλήξ.. Τα πάντρεψα , τα ανακάτεψα και έφτιαξα ΑΥΤΑ!
Πήρα λοιπόν 1 κρεμμύδι και το έτριψα στο ρεντέ, το σοτάρισα με μία κουταλιά μικρή Φυτίνη και έριξα μέσα 6 περίπου κυβάκια κατεψυγμένο σπανάκι. Με το ψαλίδι τα έκοψα όταν έγιναν σε μικρά κομματάκια..
 

Σε μία λεκανίτσα έβαλα 1 κεσεδάκι γιαούρτι και 1 κεσεδάκι Φυτίνη .


Προσθέτω στο μείγμα 500 γρμ αλεύρι, 2 κτγ μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι .Αναμιγνύω τα υλικά και προσθέτω  2 αυγά και το μείγμα με το σπανάκι. όμως για να το νοστιμίσω περισσότερο έβαλα μέσα μία χούφτα γεμάτη μείγμα 4 κασεριών που αγοράζω έτοιμα τριμμένα. Βουτυρώνω με ελάχιστο βούτυρο τις θήκες από την ειδική λαμαρίνα και βάζω μέσα από μία κουταλιά γεμάτη τη ζύμη.


Τα έψησα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και μη ξεχνάτε ότι έχω φούρνο φυσικού αερίου που είναι μειονέκτημα στο να ψήνει μικρά πράγματα λόγω της δυνατής φωτιάς που έχει από κάτω.


Έγιναν πεντανόστιμα , σας κόβω το ένα για να το δείτε και στο εσωτερικό του και φαγώθηκα φίλοι μου. Εύκολη λύση και ευπαρουσίαστη για παιδικά πάρτυ.



Σας συνιστώ να τα κάνετε για ένα καφέ στο σπίτι ή για να τα παίρνουν  τα παιδάκια σας στο σχολείο.

6 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Ωραία ιδέα!!καλό βράδυ.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Οχι μόνο για πάρτυ, μεζεδάκι για κάθε ώρα και στιγμή είναι!
Τι κάνει η Γαστεροπλήξ? Την πεθυμήσαμε πες της και δος της φιλάκια!

Tante Kiki είπε...

Πολύ ωραία ιδέα για πάρτυ, για μεζεδάκι αλλά και για σνακ των παιδιών! Καλημέρα και καλό Σ/Κ!!

marilia είπε...

Γιάμμιιιιιιιιιιιι!!! Ό,τι πρέπει για το σχολείο! Τώρα... πρέπει να φαγωθεί από μικρό παιδάκι; Από μεγαλύτερο δε γίνεται;;; χιχιχι!

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο! Εύκολο και νοστιμότατο!
Σίγουρα του εγγονού θα του άρεσαν πολύ!

Fanypap είπε...

Αυτό θα το κάνω αύριο! θα σου πω πως έγινε!!!φιλάκια γλυκιά μου!