Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο με σέλερι και καρότα


Είναι ένα ελαφρύ φαγητό .. εύκολο, φθηνό και νόστιμο φίλοι μου μα πάνω απ' όλα υγιεινό. Ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε βάζετε μερίδες κοτόπουλου και εγώ προσωπικά δεν τα σοτάρω τα κομμάτια γιατί το θέλω μαλακό και χωρίς πολλές θερμίδες.
Κόβω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ξεπετσώνω, τα βάζω στη κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν προσθέτοντας λίγο λάδι γιατί θα βγάλε και το κοτόπουλο. Αλάτι πιπέρι βέβαια και μόλις δω ότι άρχισε η σάρκα του να μαλακώνει προσθέτω σέλερι κομμένο σε κομμάτια μεγάλα γύρω στα 5 εκ και τα καρότα που τα κόβω κατά μήκος στα 4 κομμάτια. 
Το αφήνω να γίνει φίλοι μου μέχρι να δω ότι έμεινε με όσο ζουμί εγώ επιθυμώ. Μπορείτε να το σερβίρετε έτσι όπως το,βλέπετε αλλά αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ένα αβγολέμονο. Είναι απλό μα πιστέψτε με πολύ νόστιμο γιατί το σέλερι έχει μία φίνα μυρωδιά που δένει βέβαια με τα καρότα που αγαπώ πολύ.
Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο φίλοι μου μα ..η δική μου κουζίνα αυτό είναι.. ότι φτιάχνω στο σπίτι μου με απλά υλικά  ,καθημερινά, ελληνικές γεύσεις χωρίς πειραματισμούς ..καλώς ή κακώς είμαι κλασσική!


6 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Και μ΄αρέσουν οι κλασικές!!!
Καλό απόγευμα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σαν σουπίτσα δηλαδή γίνεται, καλά το κατάλαβα??
Ωραία συνταγή Αχτίδα μου!

Tante Kiki είπε...

ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟ! Πεινάωωωω γιατί μόλις τελείωσα τα μαθήματα!!!! Τρέχω στο ψυγείο!!!!!!

marimar είπε...

Με αυγολέμονο τέλειο!! Στα απλά βρίσκονται τα ωραία!

manousina είπε...

Και με πολύ πιπέρι είναι υπέροχο φαγητάκι!!!

Unknown είπε...

Τέλεια..... Θα το φτιάξω αύριο