Όπως καταλάβατε..λίγο σπρώξιμο ήθελα και ..νάμαι πάλι! Σκέφτηκα, έτσι κι αλλιώς πάλι μαγειρεύω , αφού αγαπώ αυτό που κάνω και αφού η Αχτιδούλα μου είναι έτοιμη να βγάζει τις φωτογραφίες για βοήθεια και να με βοηθά στις αναρτήσεις...
Για όσα διέγραψα ; δεν πειράζει βρε παιδιά, πάντα είναι όμορφη μια νέα αρχή και θα την κάνουμε μαζί με την Αχτίδα μου, οι δυό μας ,όπως πάντα!
Μελιντζανόπιτα :
Υλικά
2 μεγάλες μελιντζάνες ( έβαλα λευκές)
Τις μελιντζάνες τις μισοέψησα πρώτα στο φούρνο και αφού τις καθάρισα τις έκοψα σε μεγάλους κύβους.
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά ( μη τρομάζετε , τις είχα και τις έβαλα)
λίγο μαιντανό
1/2 κιλό ανάμικτο κιμα( μοσχάρι και χοιρινό)
αλάτι πιπέρι λάδι
1 φιλτζάνι ανάμικτα κασέρια
1 αυγό
Τσιγάρισα πρώτα το κιμά με τις πιπεριές και πρόσθεσα τα μανιτάρια, έβαλα και τη ψημένη μελιντζάνα . Τα σοτάρισα καλά όλα τα υλικά προσθέτοντας στο τέλος το αυγό και τα κασέρια.
Έφτιαξα ζύμη σφολιάτας μα το γνωστό τρόπο.
1 κιλό αλεύρι
ελάχιστο αλάτι
1 κανατάκι του ούζου( το έχω για μέτρημα) νερό χλιαρό
λίγο ξύδι
Αυτή τη φορά το έκανα πιο εύκολο ανοίγοντας λιγώτερα φύλλα! (Τεμπέλιασα)
Ζυμώνω και κάνω 8 μπαλάκια , τα ανοίγω σε 8 φύλλα στο μέγεθος πιάτου του φαγητού και τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου σκεπασμένα με ζελατίνα. Όταν περάσει το μισάωρο λοιώνω 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο και ανοίγω ανα 4 τα φύλλα βάζοντας το φρέσκο βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα με ένα πινέλο. Πάλι τα αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη και ανοίγω ουσιαστικά 2 μεγάλα φύλλα.
Απλώνω το ένα και βάζω τη γέμιση που είναι νοστιμώτατη,σκεπάζω με το άλλο φύλλο και το ψήνω στους 200 β για 1 ώρα , να δείτε να ροδίζει.
Νάτην η πίτα μου , τη κόβω σε μεγάλα κομμάτια γιατί μου θυμίζει λίγο μπουγάτσα έτσι που τα φύλλα γίνονται τραγανά.
Ένα κομμάτι στο αλουμινόχαρτο για τη κόρη μου που σαν έγκυος δεν κάνει να περιμένει..
Να πω την αλήθεια ..μου λείψατε και σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα καλά σας λόγια.
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
33 σχόλια:
κ. Δημήτρη καλώς ήρθατε στην παρέα μας και πάλι !!!
και σε μας λείψατε, χαίρομαι που είστε πάλι εδώ, έτοιμος να μοιραστείτε μαζί μας τις νοστιμιές σας και την αγάπη σας γι αυτό που κάνετε...
πραγματικά χάρηκα που επιστρέψατε!
ΜΠΡΑΒΟ για τη δυναμική επιστροφή.
Μας έλειψες και.... να μην το ξανακάνεις σε παρακαλούμε.
΄Ολοι μας κάποια στιγμή έχουμε να παλέψουμε με θεούς και δαίμονες, αλλά το μπλογκάκι τι μας φταίει;
Χάθηκαν τόσες συνταγές...
Καλή συνέχεια,
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Σχολιαζω οχι για τη συνταγη, αλλά για το οτι ειστε παλι εδω.
Χαρηκα πολυ που ειδα παλι αναρτηση σας κ. Δημητρη.
Πολυχρονος και για τη γιορτη σας!
Με γεια και το νεο look στο blog σας!
* ευτυχως για οσους εχουμε το εργαλειο google reader, βλεπουμε απο κει τις προηγουμενες συνταγες.
καλα εκανες και ξαναγυρισες στην παρεα μας. ειμαι σιγουρη οτι αυτο εκανε την καλη μου αχτιδα να χαρει. και παντα μια νεα αρχη ειναι ομορφη οταν εχεις πλαι σου τον ανθρωπο που αγαπας και σαγαπαει. οσο για την πιτα σου. ειναι ωραια , αλλα εγω ξερω μονο να τις τρωω. δεν ξερω να ανοιγω φυλλο, δυστυχως. προσπαθησα μερικες φορες που βρηκα χρονο, αλλα δεν τα καταφερα. ολο τρυπες μου ανοιγε και χαλουσε.
καλο σας βραδυ και να ειστε καλα .
Καλως τον - καλώς τους!!!!
Ευτυχως αναθεώρισες και μας δείχνετε πάλι τα νοστιμα φαγητάκια σας...
Σας φιλώ και τους δύο!
Ω, τι χαρά! Καλώς ήρθατε και πάλι κοντά μας! Μας λείψατε!
Καλωσορισατε πισω και παλι.Η πιτουλα πρωτοτυπη και οπως βλεπω και στις φωτογραφιες αφρατη-αφρατη.
Επιτέλους! Να μας ταΐζει και κάποιος εδώ μέσα, γιατί αλλιώς...
Γιάμμιιιιι!!! Σνουποφιλί σβουριχτό και βουτάω και κομματάκι!
Καλή... μιάμ... επι... μιάμ μιάμ... επιστροφή μιάμ! ;)
Καλώς όρισες και πάλιΔημήτρη στην παρέα μας!
Ελπίζω ... μόνιμα αυτή τη φορά!
Πολύχρονος και καλόχρονος εύχομαι για την γιορτή σου!
Σας τσάκωσα, πουλάκια μου, έτσι σφιχταγκαλιασμένοι πάντα.
Και καμιά συνταγή, για όσους έχουν χοληστερίνη, παρακαλώ, τον Δημήτρη.
@ Betty's Cuisine, σας ευχαριστώ πολύ όλους, σας έλλειψα; μεγάλη κουβεντα..δεν κάνω κάτισπουδαίο, οι δικές σας συνταγές είναι πολύ ομορφώτερες μα ..αγαπώ αυτό που κάνω και η Αχτιδούλα φρόντισε να με ..σπρώξει λιγάκι!
@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, δεν πειράζει, άλλωστε κάθε φορά τα κάνω διαφορετικά.Δεν με βαρεθήκατε;
@ αντωνης, σας ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Εσένα πότε θα σου κάνω την μακαρονάδα που σου έταξα;
@ Εφη, το ίδιο και η γυναίκα μου, δεν της αρέσει να ανοίγει φύλλο, όλο έτοιμο παίρνει.
@ Olga, σας ευχαριστώ πολύ, καλώς ήρθατε.
@ big mama, τελικά 'έχει δίκιο η Αχτίδα μου, με ξαφνιάζετε με την αγάπη σας.Τόσες γυναίκες καλέ, ούτε σε χαρέμι να ήμουνα.
@ Δημιουργία, σας ευχαριστώ κυρία μου, εκτιμώ τη γνώμη σας για το μπλοκ μας.
@ marilia , εσένα κοριτσάκι μου δεν ξέρω γιατί σε αισθάνομαι σαν ..κόρη μου, θα σε τάιζα κάθε μέρα να παχύνεις!
@ ΕΛΕΝΑ μου σας ευχαριστώ πολύ.
@ Γιαγιά Αντιγόνη, για το μόνο που μουρμουρά η Αχτίδα μου για τα φαγητά μου, τα κάνω λίγο..πλούσια και φωνάζει.Μα χωρίς το βούτυρο του ;
...Καλορίζικος και πάλι κ. Δημήτρη ....πολύ χάρηκα με την επιστροφή σας.....αν και χάσαμε τις νόστιμες συνταγές σας....Δεν πειράζει όμως αρκεί που είστε μαζί μας....Πολύ όμορφο το ανανεωμένο blog...Φιλιά στην Αχτιδούλα....
καλώς ήρθες Δημήτρη ΜΑΣ, αν και μεσω της αχτιδούλας σε νοιώθαμε πάντα κοντά μας !!!!
πολύ ωραία η πιτούλα σου !!
καλα εκανες και γυρισες κυριε δημητρη!
πολυχρονος επισης γιατι η γαιδουρα ξεχασα να σου ευχηθω προχθες!
Σήμερα έκανε τηγανιτή κουτσομούρα , σαλάτα λάχανο πικάντικη και φτιάχνει και κύβους με κοτόπουλο αυτή τη στιγμή με πλατάρια και λαχανικά.Μετά ετοιμάζεται να φτιάξει το βράδυ κιμαδόπιτα γιατί έρχεται η φίλη μας το Δρομάκι αύριο να μας επισκεφτεί!Τα είπα όλα , τον έκανα λέει ..ρεζίλι!
Φίλε Δημήτρη,
Άργησες λίγο να το πάρεις απόφαση, αλλά η επιστροφή θριαμβευτική!!
Είδες υποδοχή !!
Αισθάνομαι κι εγώ λίγο "δικαιωμένος" για την τελευταία μου ανάρτηση :)
Με την πίτα σου αυτή, θα ασχοληθώ άμεσα :))
Χρόνια σου πολλά κι από εδώ.
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.
Καλά μαγειρέματα λοιπόν!!
Καλώς τονε και πάλι!
Κε Δημήτρη καλωσόρισες και πάλι στην blogoγειτονιά. Σε καμαρώναμε μαζί με την Αχτίδα στο άλλο blog αλλά τώρα θα μπορούμε να καμαρώνουμε και τις νοστιμιές σας!!!
Καλή συνέχεια :))
Μα πάνω που σας βρήκα και έγινα πιστή ακόλουθος πήγατε να κλείσετε το μπλογκ?
Καλή και δημιουργική επάνοδο.
Ενα διάλειμμα και μια ανανέωση κάνει πάντα καλό... καλώς τους....
Κ.Δημητρη,
Προσπαθώ,ούτε 'γω ξέρω πόσο καιρό να κάνω φύλο.Ακολούθησα γι άλλη μια φορά κατα γράμμα τις οδηγίες σας. Μόνο που έβαλα βούτυρο BENECOL (άτιμη χοληστερίνη). ΄Εψησα την πίτα σε αερόθερμο στους 180 για 45-50 λεπτα περίπου στην αρχή σκεπασμένη με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Γιατί μου γίνεται σκληρή δεν ξέρω.... Την έχω άχτι... που θα πάει θα την καταφέρω.
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη
Chios on Line
@ gvarvakis, φίλε μου σ' ευχαριστώ, όχι ότι κάνω κάτι σπουδαίο..υπάρχουν τόσα μπλοκ με υπέροχα φαγητά ..απλά κάνω κάτι που αγαπω.
@ mariak , πότε θα ξανάρθετε φίλη μας;
@ Maria B, ευχαριστώ φίλη μου.
@ spy_force, είσαι καλά; θέλω να έρθεις και να σε δούμε και θα σου κάνω ότι θες.
@ kiki , ευχαριστώ φίλη μου.
@ EYH, δεν πίστευα ποτέ οτι θα έλειπα σε κάποιους.
@ Thalassenia, με κάνετε να νοιώθω πολύ όμορφα, σας ευχαριστώ πολύ.
@ Νίκη , μια νέα αρχή είναι πάντα μια..αρχή!
@ Chios on Line, ευχαριστώ πολύ μα στεναχωριέμαι που το διαβάζω αυτό.Ποτέ δεν την σκεπάζω, άλλαξε αλεύρι ίσως φταίει αυτό, θα σου φανεί παράξενο μα κάνω τις καλύτερες πίτες με αλεύρι μαλακό για ..κέικ. Σήμερα έκαν κιμαδόπιτα για τη φίλη της γυναίκας μου και έγινε πολύ νόστιμη.
Δημοσίευση σχολίου