Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πέρκα αχνιστή με κολοκυθάκια



Η Πέρκα είναι ένα ψάρι που αγαπώ ιδιαίτερα και μάλιστα με αυτό το τρόπο που το κάνω. Πήρα τα ..ηνία λίγο από το Δημήτρη στη κουζίνα μπας και καταφέρω να τον κάνω να τρώει λίγο πιο ελαφριά φαγητά μα..αδικοχαμένη απόφαση φίλοι μου  απλά κατάφερα να εξαφανίσω τα βούτυρα και κάθε τι λιπαρό σε μεγάλο βαθμό, να μειώσω στο ελάχιστο τα κρέατα και να του αποδείξω ότι τα λαδερά είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
Λοιπόν δύο πέρκες τις έκοψα στη μέση και τις έβαλα σε ένα πλακερό με ένα ποτήρι νερό, ελάχιστο λάδι και λίγο τριμμένο καρότο στο μούλτι. 
Τα κολοκυθάκια ήταν μπέιμπυ και τα είχα βράσει από τη προηγούμενη μέρα για να τα έχω για σαλάτα του... Τι είπαμε;....άδικος κόπος!!  Μα θα του τα ταΐσω σκέφτηκα και θα πει και ένα τραγούδι!
Άφησα σε σιγανή φωτιά τη πέρκα να βράσει και πρόσθεσα το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.. Όταν τις γύρισα δυο τρεις φορές και είδα ότι κόντεψαν να πιουν το ζουμί τους και το λάδι να αρχίζει να " πιάνει" πρόσθεσα τα κολοκυθάκια κομμένα στο μάκρος στη μέση. Ελάχιστο αλατάκι και πιπεράκι και λίγη ρίγανη έδωσαν τη νοστιμιά στο ψάρι που είχε ρουφήξει και το χυμό του λεμονιού.
Ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτο φίλοι μου πιστέψτε με που στην αρχή στραβομουτσούνιασε μα όταν το γεύτηκε μου χαμογέλασε και είπε εκείνο το περίφημο δώρο κάθε μαγείρισσας: " γεια στα χέρια σου". 
Κάντε το και θα δείτε ότι είναι ένα πολύ ελαφρύ και νόστιμο πιάτο.

8 σχόλια:

Giorgos Varvakis είπε...

"Γεια στα χέρια σου" κι από μένα αχτίδα μου, μιας και σου αρέσουν τα δωράκια :)
Δεν την έχω δοκιμάσει την πέρκα στη λάιτ εκδοχή σου και είναι ότι πρέπει τώρα με τις ζέστες!
Να είστε πάντα καλά και να περνάτε υπέροχα!!!
Φιλιά πολλά
Καλημέρα

Ξανθή είπε...

Αρχίσαμε τα λάιτ;; να δω το Δημήτρη να τα τρώει και τι άλλο!!
Πολύ μου αρέσει η εκδοχή αυτή.
Καλημέρα.

Εφη είπε...

Καλά κάνεις Αχτιδούλα!! Ετσι πρέπει!! Εγώ δεν πιστεύω ότι το ελαφρύ πρέπει να είναι άνοστο, τις περισσότερες φορές σε εκπλήσσει ευχάριστα! Γειά στα χεράκια σου!

KANTHAR0S είπε...

Πω πω πω πω πω...

Αναστασία είπε...

Μου μοσχομύρισε! Θα 'θε να δοκιμάσω λιγουλάκι!!!!!!!

ελευθερία είπε...

Λοιπόν τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα δοκιμάσει πέρκα. Μόλις την προηγούμενη Τετάρτην αγόρασα δύο φιλέτα και τα έφτιαξα τηγανιτά.Μπορώ να πω ότι μας άρεσε.Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη συνταγή σου που μου φαίνεται ελαφριά και καλοκαιρινή.
Μόλις πριν λίγες ημέρες ξεκίνησα το blog μου "γλυκές και αλμυρές γεύσεις". Αν θέλετε περάστε μια βόλτα στη διεύθύνση polyfreelance.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ποτε δεν ειχα βρασει φιλετο περκας .Πραγματικα εγινε ενα απιθανο λαχταριστο φαγακι . προσθεσα και λιγη πιπερια πρασινη ,πατατουλα σε κυβους ,κρεμυδακι ,λιγο μαιντανο .Δεν περιμενα να νοστιμιζει τοσο το κολοκυθι .Ευχαριστω για την συνταγη που μας προσφερες !!!!!!!Σοφια

Ανώνυμος είπε...

ποτε δεν ειχα βρασει φιλετο περκας .Πραγματικα εγινε ενα απιθανο λαχταριστο φαγακι . προσθεσα και λιγη πιπερια πρασινη ,πατατουλα σε κυβους ,κρεμυδακι ,λιγο μαιντανο .Δεν περιμενα να νοστιμιζει τοσο το κολοκυθι .Ευχαριστω για την συνταγη που μας προσφερες !!!!!!!Σοφια