Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πατάτες με κιμά.



Αυτές τις μέρες ο άνδρας μου με τους τεχνίτες στο μαγαζί απασχολείται και...μου παρέδωσε τη κουζίνα!! Σκέφτηκα σήμερα να φτιάξω κάτι γρήγορο για να ασχοληθώ με τις κατασκευές και τη ζωγραφική μου, πατάτες γιαχνί το ξεκίνησα μα σκέφτηκα ότι ο άνδρας μου με τα λαδερά μουτσουνιάζει και ανοίγοντας το ψυγείο βρήκα ένα ταπεράκι με μαγειρεμένο κιμά από τη χθεσινή μακαρονάδα. 
Πρέπει να αξιοποιούμε ότι υπάρχει στο ψυγείο μας φίλοι μου και κάτι χθεσινό μπορεί να γίνει ένα νέο φαγητό.
Καθάρισα λοιπόν 2 κρεμμύδια και πατάτες. Σοτάρισα τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο στο πλακερό μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.




Πρόσθεσα τότε το κιμά που είχε τη σαλτσούλα του απλά έβαλα  λίγο ζωμό λαχανικών που μου έφτιαξε η Ιωάννα που τώρα μαθαίνει τέτοια .Αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί μας αρέσουν τα ..ποκάντικα!  Έβαλα και δύο ποτήρια νερό ( μπόλικο μα έτσι έπρεπε) και έβαλα μέσα τις χοντροκομμένες πατάτες, τις σκέπασα και τις άφησα να πάρουν τη νοστιμιά της σάλτσας.




Το φαγητό έγινε σιγά σιγά μέχρι που  "χώνεψε" όπως έλεγε η γιαγιά μου.Το σερβίρισα στον..."σεφ" μαζί με τυροσαλάτα καυτερή που 'έφτιαξα με μακεδονίτικες πιπεριές και το έφαγε με νοστιμιά..κι εγώ επίσης!!!
Δοκιμάστε το φίλες μου, απλό, φθηνό και πεντανόστιμο για τα παιδιά γιατί εγώ μικρή όταν μου το έφτιαχνε η γιαγιά μου πατούσα τις πατάτες με το πιρούνι και πρόσθετα τυρί!

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λουκούμι φαίνεται να σου έγινε Αχτίδα μου, πολύ νόστιμα αξιοποίησες τον κιμά!
Φιλάκια, καλό ΣΚ!

mia maria είπε...

Και εγώ θα τις πάταγα με το πιρούνι τις πατάτες, έτσι μου αρέσουν σε τέτοιο νόστιμο φαγάκι!
Καλή εβδομάδα:)

Magdalene B. είπε...

πολύ μου αρέσει αυτό το φαγάκι!