Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Καρυδόπιτα με σοκολάτα


Αυτή τη καρυδόπιτα μου την κέρασε πριν καιρό μια γειτόνισσα που της την έφερε η θεία της από το χωριό της .Ζήτησα τη συνταγή γιατί ξετρελάθηκα με τη γεύση της και την έφτιαξα με κάτι μικροαλλαγές που έκανα. Στο τέλος δε άλλαξα και το γαρνίρισμα της  γιατί την γαρνίριζε με σαντιγί σοκολατένια και τρούφα που δεν μου άρεσε. Φτιάχνοντας την όμως είδα κάποιες ατέλειες που νομίζω ότι είχε και την έφτιαξα ως εξής παίρνοντας και τη τηλεφωνική συμβουλή της φίλης Γαστερόπληξ που την θεωρώ ..λίρα χρυσή!
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι ηλιέλαιο ( έλεγε και 1/2 πακέτο φαστ που το αφαίρεσα)
3/4 ζάχαρη ( εγώ έβαλα καστανή)
4 αυγά που τα χώρισα από τους κρόκους
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
1 κουτ κοφτή της σούπας ( εκείνη έλεγε του γλυκού μα μου αρέσει η γεύση της κανέλας)
1 κουτ.γλυκ μπέικιν πάουντερ
1 πλάκα κουβερτούρα 250 γρμ ( αγοράζω πάντα χύμα)
 Για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη (έλεγε 2)
1 1/2 ποτήρι νερό (έλεγε 2)
χυμό από 1 λεμόνι

Χτύπησα το λάδι με τη ζάχαρη καλά και πρόσθεσα τους κρόκους. Πρόσθετα τη φρυγανιά, την κανέλα  και τα καρύδια και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα κατά συμβουλή της...λίρας!! Γι α..κλου της συνταγής έβαλα τη σοκολάτα που δεν την έλιωσα αλλά τη χτύπησα στο μούλτι και την έκανα σκόνη. Έψησα το μείγμα στους 165 βαθμούς και εν συνεχεία έριξα μόλις βγήκε το σιρόπι.


Στο σπίτι για δοκιμή στο Δημήτρη μου την γαρνίρισα με κρέμα γάλακτος φυτική χτυπημένη σε σαντιγί μα στα Φλογητά την σερβίρησα με παγωτό καϊμάκι που αγόρασα από το ..γείτονα ζαχαροπλάστη..Ε!  να ενισχύσουμε και το μαγαζί!  Έγινε πράγματι υπέροχη σας την συνιστώ.

14 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Το ρίξαμε στα γλυκά βλέπω!!
Καλή βδομάδα!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

κόλαση το μελαχρινάκι!!!!!!!

Σοφία Ζ. είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σοκολατοκαρυδένιος πειρασμός ειδικά με εκείνο το παγωτό καϊμάκι!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

απ'ολα ζήλεψα το παγωτό καιμάκι που έχω να φάω μερικά χρόνια

την καλημέρα μου :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθήμου το 'έκανα γιατί είχα άτομα να κερασω μετέτο φαγητο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, φιληνάδα μου έγινε πολύ νόστιμη, κάποιος..έφαγε δύο κομμάτια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία Ζ, πράγματι με το παγωτό μου είπανε οτι ταίριαζε, εγώ το προτιμώ με κλράμα γάλακτος μα έφαγα ελάχιστο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Και λοιπόν;E allora?. έχουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη το καιμάκι περισσότερο.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κόλαση πραγματική!
Και με παγωτό καϊμάκι.... το καλύτερο!
Καλή βδομάδα Αχτίδα μου!

ΦΑΝΗ είπε...

Ξανθή πραγματικά φαίνεται τρομερή και σύντομα θα την τιμήσω!!!!

Φιλιά, Φανή

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου θα την ξανακάνω στη γιορτή σας να την πάω κάπου που μου την ζήτησαν σαν δωράκι!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΦΑΝΗ μου καλώς ήρθες γλυκιά μου..σου έχω κομμάτι με παγωτό ..

kiki είπε...

Να ειχα λίγη!

Ανώνυμος είπε...

Είναι όνειρο! Δεν υπάρχει ωραιότερο γλυκό! Κι με περισσότερη κανέλα αντί σοκολάτας ακόμα πιο ωραία! Τελικά η φρυγανιά είναι η καλύτερη για καρυδόπιτα ή το αλεύρι ή το σιμιγδάλι το ψιλό ή το χοντρό;; Μ΄΄αλλον η φρυγανιά θα ρουφάει καλύτερα πιθανώς το σιρόπι, ε; Αγιασμένα τα χεράκια σου!