Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κέικ με μαρμελάδα λεμονιού


Μια που σήμερα έκανα όσα δεν μπορείτε να φανταστείτε στο σπίτι είπα να κάνω και ένα κέικ με μαρμελάδα λεμόνι. Έγινε ευωδιαστό και πολύ νόστιμο μιας και το ..δοκίμασα για να βεβαιωθώ!

Υλικά:
 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια κοφτά ζάχαρη
4 αυγά
500 γρμ αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα από λεμόνι και από πορτοκάλι
2/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού  και 1/4 λεμοντσέλο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
5 κουτ. σούπας ( περίπου 1 φλιτζ. ) μαρμελάδα λεμόνι

 Έκανα το κέικ με το συνηθισμένο τρόπο, το χτύπησα για αρκετή ώρα στο μίξερ να αφρατέψει και πρόσθεσα τη μαρμελάδα και συνέχισα το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Βουτύρωσα και αλεύρωσα τη φόρμα και έριξα το μείγμα.
Το έψησα για 1 ώρα ακριβώς στους 170 βαθμούς και όταν το έβγαλα πρώτα μοσχοβολούσε φίλες μου και δεύτερο το γύρω του έγινε ελαφρά πιο τραγανό με μία υπέροχη γεύση.
Νομίζω ότι μπορείτε να το κάνετε και με άλλες μαρμελάδες.. θα δοκιμάσω την άλλη φορά με σύκο και θα σας πω το αποτέλεσμα.

6 σχόλια:

Magdalene B. είπε...

αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα!θα το κάνω σίγουρα!

foufoula89 είπε...

ΣΟΥΠΕΡ....ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΧ!!!!!!!!ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μέσα σε όλες τις δουλίτσες σου έφτιαξες και κεκάκι, χαρά στο κουράγιο σου!!
Και φαίνεται τόσο νόστιμο!
Φιλιά!

Katerina είπε...

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κάνω κέικ έτσι..

καλημέρα γλυκιά μου φίλη!

manousina είπε...

Μοσχομυριστό κεικάκι!!!

Silvia είπε...

Τι ωραίο!!! Να ρωτήσω κάτι τι μάρκα κουζίνα έχετε;;; Γιατί θεωρώ ότι παίζει ρόλο στο σωστό ψήσιμο