Μια που σήμερα έκανα όσα δεν μπορείτε να φανταστείτε στο σπίτι είπα να κάνω και ένα κέικ με μαρμελάδα λεμόνι. Έγινε ευωδιαστό και πολύ νόστιμο μιας και το ..δοκίμασα για να βεβαιωθώ!
Υλικά:
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια κοφτά ζάχαρη
4 αυγά
500 γρμ αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα από λεμόνι και από πορτοκάλι
2/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού και 1/4 λεμοντσέλο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
5 κουτ. σούπας ( περίπου 1 φλιτζ. ) μαρμελάδα λεμόνι
Το έψησα για 1 ώρα ακριβώς στους 170 βαθμούς και όταν το έβγαλα πρώτα μοσχοβολούσε φίλες μου και δεύτερο το γύρω του έγινε ελαφρά πιο τραγανό με μία υπέροχη γεύση.
Νομίζω ότι μπορείτε να το κάνετε και με άλλες μαρμελάδες.. θα δοκιμάσω την άλλη φορά με σύκο και θα σας πω το αποτέλεσμα.
6 σχόλια:
αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα!θα το κάνω σίγουρα!
ΣΟΥΠΕΡ....ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΧ!!!!!!!!ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...
Μέσα σε όλες τις δουλίτσες σου έφτιαξες και κεκάκι, χαρά στο κουράγιο σου!!
Και φαίνεται τόσο νόστιμο!
Φιλιά!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κάνω κέικ έτσι..
καλημέρα γλυκιά μου φίλη!
Μοσχομυριστό κεικάκι!!!
Τι ωραίο!!! Να ρωτήσω κάτι τι μάρκα κουζίνα έχετε;;; Γιατί θεωρώ ότι παίζει ρόλο στο σωστό ψήσιμο
Δημοσίευση σχολίου