Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Πίτσα


Επιτέλους..έκανα πίτσα ..όχι γιατί δεν την αγαπώ..μεταξύ μας την λατρεύω μα την τρώω μόνον εγώ και έτσι δεν κάνω ,όμως μπρος στη παράκληση των εγγονών μου εγώ λιώνω σαν βούτυρο..
Έτσι μόλις γύρισα από τη θάλασσα μαζί τους πήρα παραμάσχαλα το  βιβλίο της φίλης  Κικής "Μικρή Κουζίνα", το έψαξα και να η συνταγή με την οποία έκανα κατ' ομολογία της εγγονής μου την ωραιότερη πίτσα!
Υλικά:
450 γρμ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κτσ λάδι 
1/2 κτγ αλάτι
1/2 κτγ ζάχαρη ( συγχώρα με Κική την μείωσα όπως είδες)

Τα ζύμωσα όλα τα υλικά, άφησα 1/2 ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί, βουτύρωσα ένα ταψί και άπλωσα τη ζύμη που την βουτύρωσα απαλά (ελάχιστα) στην επιφάνεια. Έβαλα κέτσαπ παντού , κομματάκια από 4 φέτες γκούντα, λίγες ροδέλες πιπεριάς, 1 φλιτζ. τριμμένες γραβιέρες και κομματάκια από καπνιστό κρέας ζαμπόν φιλέτο που είχα. Κική μου σ' ευχαριστώ, όπως πάντα το βιβλίο σου πολύτιμος βοηθός για μένα.

9 σχόλια:

foufoula89 είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ Ο ΕΝΑΣ ΜΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΕΛ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ....ΘΑ ΔΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓ....ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

mia maria είπε...

Μου αρέσει πολύ η πίτσα και η ζύμη αυτή είναι πολύ καλή! Έχω καιρό να κάνω, καλά που μου τη θύμισες!

Tante Kiki είπε...

Πολύ ωραία η πίτσα αλλά και τα μπουρεκάκια μμμμμμμμ! Όταν βρεθούμε για καφέ κερνάς ένα; Καλό βράδυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, Να την κάνεις..είναι εύκολη και γίνεται πολύ νόστιμη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia maria φίλη μου σπανιώτατα κάνω και την έκανα για τα εγγόνια μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, εγώ πάντως περιμένω δικές σου συνταγές μα τα μπουρεκάκια θα σου τα κάνω σίγουρα, θα φροντίσω να σας φωνάξω για συνάντηση σύντομα..

ιρινι είπε...

Η πίτσα πρέπει να εγινε πολύ νόστιμη, απ΄οτι μπορώ να δώ στην φωτογραφία!!!Δεν την εχω δοκιμάσει ακόμα αλλα εχοντας το βιβλίο της Κικής και την δική σου φωτογραφία, σπεύδω να την φτιάξω απόψε το βράδυ παρέα με παγωμένη μπυρίτσα!!!

manousina είπε...

αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους!!!

marilia είπε...

Λατρεμένο φαγάκι!!! Κομματάκι για μένα περίσσεψε ή το τσάκισαν όλο τα μικρά; :) Μέχρι να κόψεις κομμάτι, πάω να πάρω μπίρες!