Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πιπεριές τηγανιτές σαλάτα



Οι σαλάτες φίλοι μου για μένα έχουν μεγάλη σημασία στο σπίτι , στη κουζίνα και στο τρόπο που γεμίζει ένα τραπέζι! Όταν λέω σαλάτες η έννοια έχει μια ευρεία εικόνα και νομίζω ότι γενικά στη Β.Ελλάδα που έχουμε και κάποια κατάλοιπα από τις ρίζες που πολλοί κουβαλάμε από γονείς και συγγενείς από την Ανατολή μάθαμε να δίνουμε στη λέξη σαλάτα μια μεγάλη σημασία.
Ακόμα θυμάμαι τις βραδιές στο σπίτι μου το πατρικό με τους συμφοιτητές των γονιών μου και τη γιαγιά μου να κουβαλά τους μεζέδες και το .." κάτι τις" όπως έλεγε για να κάνουμε κέφι μαζί με τη κιθάρα του μπαμπά μου..
Σαλάτα λοιπόν για μένα είναι όλα αυτά τα μικρομεζεδάκια  που έφτιαχνε με λαχανικά βραστά η τηγανητά, με γιαούρτι ή ταραμά. Οι τηγανητές πιπεριές πάντα λοιπόν υπήρχαν στο ψυγείο μας και υπάρχουν και στο δικό μου. Φτιάχνω λοιπόν σχεδόν κάθε 10 μέρες τέτοιες σαλάτες όπως βραστά χόρτα, πιπεριές τηγανητές στο ξύδι, πατατοσαλάτα, τζατζίκι, Μακεδονίτικη, πιπεριές Φλωρίνης, τουρσί.. και τα έχω ώστε όταν έρχεται κάποιος ξαφνικά και κάνουμε ουζάκι τότε μπορώ να παρουσιάσω ένα όμορφο τραπέζι γεμάτο από αυτές.



Τρία κιλά πιπεριές τηγάνισα φίλοι μου και έγιναν ακριβώς...ΤΟΣΕΣ!!! Φροντίστε να μη τις τηγανίσετε πολύ ώστε να μη κολλήσει η σάρκα με τη φλούδα, ελάχιστα φθάνει και μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα τηγανίσματος τις βγάζω σε πιατέλα


Τις άφησα να κρυώσουν και τις ξεφλούδισα εύκολα πιστέψτε με. Βγάζω τα κοτσάνια και τους σπόρους και αν είναι μεγάλη την χωρίζω στη μέση.Τις βάζω σε μία πιατέλα και τις ανακατεύω με τα χέρι βάζοντας με προσοχή αλάτι ώστε να πάει παντού.Προσθέτω το ξύδι ( αρκετό) δοκιμάζω και στο τέλος βάζω και ..ελάχιστο λάδι πολλές φορές δεν βάζω μα ο Δημήτρης μου το θέλει..



Όπως βλέπετε ..εδώ χώρεσαν τα ..3 κιλά μαζί με ένα μικρό πιάτο επιπλέον που το κράτησα για το μεσημέρι.


Είναι πεντανόστιμες φίλοι μου και το ίδιο κάνω και με τις πιπεριές τις καυτερές που τις έχω χωριστά και τις βάζει ο άνδρας μου στα φαγητά του ( κυρίως φασολάδα) ή σε όποιον αγαπά τις καυτερές πιπεριές.


Ξέρω ότι είναι απλά και συνηθισμένα αυτά που σας λέω μα είναι ένα νόστιμο πιάτο για σαλάτα που μας αρέσει πολύ!

21 σχόλια:

"ζαχαρούλα.." είπε...

με έπεισες... μόλις γυρίσω από διακοπές, βάζω τηγάνι!!!!

φιλάκια από την Πάτρα!!!

Tante Kiki είπε...

Εδώ που τα λέμε οι τηγανιτές πιπεριές είναι πρώτης τάξεως μεζές!
Καλό απόγευμα!

Lila Xagorari είπε...

Ο άντρας μου σιχαίνεται τις πιπεριές και τις στερούμαι αν και τις λατρεύω! Ένα βαζάκι μικρό για μένα?

Fanypap είπε...

Πολύ ωραία ιδέα το βαζάκι Αχτίδα μου! και μας αρέσουν πολύ οι πιπεριές, θα τα κάνω έτσι κι εγώ για να έχουμε πάντα.Πολύ νόστιμες! φιλάκια.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλώς σε βρίσκουμε και πάλι Αχτίδα μου!!!
Πάντα νοστιμιές μας ετοιμάζεις και μεζεδάκια σπέσιαλ!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

mia maria είπε...

Πολύ ωραία ιδέα! Στον καλό μου αρέσουν πολύ οι τηγανιτές πιπεριές αλλά δεν έχω σκεφτεί να τις φυλάω έτσι!
Καλή εβδομάδα:)

mara είπε...

Στην απλότητα βρίσκεται η νοστιμιά!Καλό βράδυυυυυ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "ζαχαρούλα.."εμείς εδώ στη Β. Ελλάδα τις κάνουμε συνέχεια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki η φίλη μου η Ολίνα τις βάζει και με τυρί και λίγο κρεμμυδάκι και τις σερβόιρει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λίλα μου σε νοιώθω..ο άνδρας μου δεν αγαπά τη πίτσα κι εγώ την αγαπώ υπερβολικά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου,εντάξει..εγώ σας δείχνω τι κάνω στο δικό μου σπίτι, βέβαια είναι απλά πράγματα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ με έκανες και καταζήλεψα με το κάμπιγκ σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia maria,μπορείς να τις φυλλάξεις για αρκετό καιρό..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mara μου νομίζω οπτι στη καθημερινότητα μας υπάρχουν τα απλά και όχι τα ακριβά και περίπλοκα.

dhmhtra είπε...

Καλημέρα ...ήρθα για λίγο στην πόλη και πέρασα να σου πω ότι σας αγαπω πολύ και σας περιμένω!
Φιλιά Δήμητρα

Κατερινα-Κομοτηνη είπε...

Καλημερα αχτιδουλα!μολις εβαλα στο βαζο τις πιπεριες!θα ηθελα μονο να μου πεις τις βαζω στο ψυγειο η οχι?και ποσο καιρο διατηρουνται ετσι?ευχαριστω προκαταβολικα!φιλια!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ dhmhtra, μη σκας..θα με λουστείς γρήγορα..αγόρασα και ..καλαθάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερινα-Κομοτηνη, φίλη μου μπορείς να τις κρατήσεις τουλάχιστον για 2 μήνες αν θέλεις πιο πολύ να τις σφραγίσεις με καινούργιο καπάκι και να τις βάλεις για λίγο στο φούρνο. Αυτή τη στιγμή κάνει ο άνδρας μου κονσέρβες με ντοματάκια!

margarita είπε...

Πολυ μου αρεσουν οι πιπεριες οπως και αν ειναι μαγειρεμενες... τελειος μεζες !!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας τι ωραίος μεζές, μέσα το βάζο το γεμίζετε με ξύδι;