Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μολοκόπι με γαρίδες στο φούρνο


Κάτι πολλή απλό και εύκολο φίλοι μου χωρίς ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις απλά τόλμησα και " πάντρεψα" τις δύο γεύσεις μαζί στο ψήσιμο και έγινε κάτι ιδιαίτερα νόστιμο.
Σάββατο σήμερα, έχουμε λαϊκή στη γειτονιά μας και η Αχτίδα μου επιθύμησε ψαράκι.. Βρήκα μικρά μολοκόπια γύρω στα 20 εκατοστ. και πήρα 350 γραμμάρια τα 2 σχεδόν και 1/2 κιλό γαρίδες που μου αρέσουν . Καθάρισα πολύ καλά τα ψάρια στο εσωτερικό τους ιδιαίτερα, δεν θέλω ίχνος από αίμα στο ψάρι για να μην έχουν μυρωδιά βαριά και έβγαλα τα κεφάλια και λίγο από τις κοιλιές.
Μη νομίζετε ότι τα ..πέταξα, τα έβαλα σε μια μικρή κατσαρόλα με τα σχετικά λαχανικά και έφτιαξα μία υπέροχη ψαρόσουπα βελουτέ αφού όλα τα λαχανικά που είχα μέσα τα έλιωσα με το εργαλείο. Μη πετάτε τα κεφάλια, γίνονται νόστιμες ψαρόσουπες.
Μετά έβαλα τα δύο μολοκόπια στο ταψί αφού τα αλατοπιπέρωσα και τους έβαλα στο εσωτερικό λίγο μαϊντανό , πράσο και τριμμένο καρότο για να πάρει τη γεύση.
Δίπλα έβαλα τις γαρίδες με δισταγμό είναι αλήθεια γιατί ..μουρμουρούσε η Αχτίδα μου ότι θα γίνουν χάλια. Πρόσθεσα το χυμό 1 λεμονιού λίγο λάδι και τα έβαλα στο φούρνο.
Συγχρόνως έβρασα μπρόκολο για σαλάτα και συνοδευτικό. Έγινε πολύ νόστιμο, η μίξη ( αυτό το είπε η Αχτίδα) από τις δύο γεύσεις ήταν επιτυχημένη και για να ω την αλήθεια στο δικό μου έβαλα επάνω και 2 κουταλιές σαν..σάλτσα.. ( έφριξε η Αχτίδα μου) από τη βελουτέ σούπα που έκανα φαγώθηκε όλο.. χωρίς άλλα περιττά συνοδευτικά που συνηθίζουμε (πατάτες ή ρύζι) ούτε καν ψωμί δεν φάγαμε.. όμως το τιμήσαμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί..

3 σχόλια:

Εφη είπε...

Ο ζωμός που βγάζουν οι γαριδούλες θα το έκαναν αχτύπητο!

Μπράβο κύριε Δημήτρη!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δημήτρη τα συνδύασες πεντανόστιμα!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!

manousina είπε...

Φαίνεται πεντανόστιμο !!!