Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Καραβιδομακαρονάδα

16 σχόλια

Καραβιδομακαρονάδα
Απο το πρωί στους δρόμους με την Αχτίδα μου βρήκαμε μπροστά μας μια λαική αγορά και στα ψαράδικα της αγόρασα καραβίδες που αγαπω. Έτσι στα γρήγορα την σκάρωσα για το μεσημέρι.
1 κιλό καραβίδες μέτριες σε μέγεθος
μακαρόνια σπαγέτι
1 πιπεριά
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
μαιντανό
λίγα ντοματίνια ψιλικομμένα
Καθαρίζω τις καταβίδες και βάζω τα κεφάλια σε μία κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το..κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο. τον μαιντανό και τα ντοματίνια. Μόλις βράσουν τα σουρώνω και πετώ όλα παίρνοντας μόνο το ζουμί. Σ' αυτό μέσα βράζω τα μακαρόνια βάζοντας και μια κουταλιά κοφτή πελτέ. Μόλις γίνουν και πιούν το ζουμί προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο σοφτ και ρίχνω μέσα τις καραβίδες. Δεν χρειάζεται πάνω απο ένα λεπτό να βράσουν οι καραβίδες.Την σερβίρω και ρίχνω απο επάνω λόγο κεφαλοτύρι ( γιατί έτσι μου αρέσει!). Η Αχτίδα μου και η φίλη της Ελένη που την κάλεσε το έφαγαν όλο και μετά γκρίνιαζαν οτι παράφαγαν.. Μα ότι κάνω εγώ κορίτσι μου είναι όμορφο γιατί το φτιάχνω ..για σένα!!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ορτύκια κρασάτα με κρεμμυδια

21 σχόλια



Αν και έχω πολλές δουλειες στο κεφάλι μου αυτες τις μέρες με το μπάνιο του σπιτιού μας που του βάζω πλακάκια παρόλα αυτά δεν άντεξα την δίαιτα με τα λαδερά και τα γιουβερλάκια και μπήκα στη κουζίνα φίλοι μου χθες βράδυ για να φτιάξω : Ορτύκια κρασάτα με κρεμμύδια
Μη νομίζετε οτι ακολουθώ κάποια συνταγή γιατί δεν το συνηθίζω, απλά ανοίγω το ψυγείο και ανάλογα με τα υλικά φτιάχνω.
4 ορτύκια σε συσκευασία
5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σινιέ
1 κτγ ντομάτα πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί ξηρό
πιπέρι σε κόκκους
μπαχάρι 2 κόκκους
1 δαφνόφυλλο
(προαιρετικά 1 καυτερή πιπεριά)
Τηγανίζω ελαφρά τα καλά πλυμένα ορτύκια και τα βάζω σε πλακερώ να πάρουν μια βράση με λίγο ζωμό λαχανικών και κότας που μέσα έχω βάλει το κρασί. Τα αφήνω να πάρουν μια βράση και προσθέτω τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά με την κουταλιά τον πελτά. Είμαι απο επάνω για να δω το νερό να το πίνει αργά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να τα δω να χωνέψουν.Τα σερβίρω με πατάτες τηγανιτές και λίγο κεφαλοτύρι που μου αρέσει.
Το πιάτο επάνω είναι το..δικό μου..δουλεύω και τρώω τα διπλά.
Το επόμενο είναι της Αχτίδας μου που τρώει λιγότερο.


Και το κρασάκι των δυό μας γιατί πίνουμε απο ένα ποτήρι! Εις υγείαν σας!