Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Ορτύκια στιφάδο με πατάτες.


Ένα φαγητό που αγαπά ιδιαίτερα ο Δημήτρης και το έφτιαξε για τα μεσημέρι..
Χρειάστηκε 1 πακετάκι φρέσκα ορτύκια ( 6 κομμάτια) τα οποία τα έκοψε κατά μήκος στη μέση.Αφού τα καθάρισε και τα έπλυνε καλά ώστε να μην υπάρχει ίχνος αίματος τα έβαλε για 2 ώρες περίπου σε ένα λεκανάκι με κρασί λευκό, λίγο λάδι ,πιπέρια, μπαχάρι σπόρους δάφνη και αλατοπίπερο .
Όταν τα έβγαλε τα στέγνωσε με χαρτί απορροφητικό και τα τηγάνισε ελαφρά ώστε να πιάσει μία απαλή κρούστα και εν συνεχεία τα τοποθέτησε σε πλακερό.
 Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρισε ελαφρά τα κρεμμύδια ( 5 μεγάλα κομμένα σε λωρίδες) και μετά τα έβαλε επάνω από τα κομμάτια των ορτυκιών. Πρόσθεσε ξανά 2 φύλλα δάφνης, λίγους κόκκους πιπέρια, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας , λάδι, κύβο λαχανικών και αλατοπίπερο συμπλήρωμα στο κύβο. Το μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με ένα ποτήρι νερό μέχρι να το πιει και να δείτε ότι  "καραμελώνεται"το φαγητό.
Σαν συμπλήρωμα ..διαφωνίσαμε μα του έκανα το χατήρι..εγώ ήθελα ρύζι..εκείνος πατάτες..του αρέσουν βλέπετε.
Για σαλάτα έφτιαξε λαχανίδα με τριμμένο καρότο μπόλικο λεμόνι, ελάχιστο λάδι..όπως μου αρέσει..


Ένα να ποτήρι κρασί που το μοιραζόμαστε οι δυο μας συμπληρώνει το γεύμα .. 


Σας διαβεβαιώ ότι έγινε πεντανόστιμο όπως το κάνει πάντα..και βγαίνουν 6 μερίδες άνετα μεγάλες  και χορταστικές... 5 σε μας γιατί ο Δημήτρης έφαγε διπλό(!) 
Φτιάξτε το αν σας αρέσει το κυνήγι μα το ίδιο ακριβώς μπορείτε με κοτόπουλο ή και με γαλοπούλα!!