Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Φρικασέ με ζυγούρι


Ζυγούρι έφερε χθες ο χασάπης μου και όπως πάντα με φώναξε για να μου δώσει. Μου αρέσει γιατί έχει μια ιδιαίτερη γεύση χωρίς να είναι τόσο βαριά και λιπαρή όσο το αρνάκι το μικρό. Το μαγειρεύω με πολλούς τρόπους μα προτίμησα να το κάνω με χορταρικά γιατί αρέσει σε όλους.

Φρικασέ με ζυγούρι

Βάζω τόσα κομμάτια κρέατος όσες οι μερίδες που θα κάνω
μαρούλια ( πάλι ανάλογα με το πόσοι θα φάνε ) εδώ έβαλα 3 ρίζες
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ( δη λ. 10 κομμάτια)
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κούπα καρότα μπέμπη
1 μεγάλη πατάτα ( για το παππού μας)

Βράζω στη χύτρα καλά το ζυγούρι και όταν δω ότι έγινε πολύ μαλακό τότε προσθέτω μέσα τα καλοπλυμένα μαρούλια ,τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα καρότα και τη πατάτα. Τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσουν στο ζουμί που βγήκε από το ζυγούρι, προσθέτω αλάτι και πιπέρι και λίγο λάδι γιατί έχει και το κρέας.
Όταν γίνει φτιάχνω και ένα αβγολέμονο Το βλέπετε ότι το έχω λίγο ζουμερό μα ...μας αρέσει έτσι στην οικογένεια. Φιάξτε το είναι πολύ νόστιμο!

7 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Λατρεύω το φρικασέ. Δεν το έχω όμως δοκιμάσει με ζυγούρι, όχι πως το σνομπάρω αλλά το φτιάχνω κοκκινιστό με μακαρόνια.

Φιλί και Γαρένιες αγκαλιές

manousina είπε...

αγαπάω πολύ το φρικασέ και επειδή αρνάκι δεν μπορούμε να τρώε συχνά, το φτιάχνω και με κοτοπουλάκι. σίγουρα θα είναι υπέροχο με ζυγούρι

Betty's Cuisine είπε...

Το φρικασέ το φτιάχνω πάντα με αρνάκι! Μου έδωσες ιδέα όμως τώρα, την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω, νομίζω το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!
Καλό βράδυ.

Penelope είπε...

Για ζυγούρι...δεν παίρνω όρκο ότι θα το έτρωγα, αλλά με αρνάκι είναι απο τα πιο αγαπημένα φαγητά, θα έλεγα.

irida είπε...

Λατρεμενο...φαγητο!!!!καλημερα!!!!

Ειρήνη είπε...

ωραιότατο, μύρισε μέχρι εδώ η νοστιμιά του!

dhmhtra είπε...

Το ζυγούρι είναι ένα πολύ νόστιμο κρέας.
Συνήθως το μαγειρεύω με ξερά κρεμμύδια.
Φρικασέ δεν το έκανα ποτέ.
Θα το δοκιμάσω.
Την καλημέρα μου.