Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Γιουβαρλάκια


Φθινόπωρο φίλοι μου και το εγκαινιάζω με μια σούπα που αγαπώ και ήταν από εκείνες που με εντυπωσίασαν όταν ήρθα στην Ελλάδα και μου την έκανε τότε η πεθερά μου.
Ως γνωστό ..λατρεύω τις σούπες σε αντίθεση με την Αχτίδα μου που δεν τις πολυαγαπά.. μα δεν μου χαλά χατήρι και τις τρώει.

Γιουβαρλάκια

Υλικά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3/4 του φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα

1 κούπα μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για τα μπαλάκια
1-2 πατάτες
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο( αν θέλετε)
1 καρότο ψιλοκομμένο ( αν θέλετε)
1 αυγό και 1 λεμόνι για το αβγολέμονο ( πάλι αν θέλετε)

Σε μια λεκανίτσα ζυμώνω το κιμά με το τριμμένο κρεμμύδι και όλα τα άλλα υλικά. Τονμπαλίτσες και τα τυλίγω κυλώντας τα στο αλεύρι
Εντομεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει με μια κουταλιά βούτυρο και τις πατάτες , σέλινο και καρότο.
Όταν πάρει καλή βράση βάζω μέσα τα μπαλάκια του κιμά, τα γιουβαρλάκια και το αφήνω να χυλώσει σε σιγανή φωτιά. Τέλος όταν γίνουν κάνω το αβγολέμονο .
Μερικές φορές τα σερβίρω και χωρίς αυτό σκέτα μα το αβγολέμονο τα κάνει πιο ..χειμωνιάτικα.Νόστιμη και θρεπτική σούπα για τα παιδάκια σας και μπορείτε να την κάνετε και με πολύ πιο λίγο κιμά ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε. Καλή σας επιτυχία!
Σας εύχομαι καλό Φθινόπωρο και ..χαίρομαι γι' αυτό!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δημήτρη τρελλαίνομαι για γιουβαρλάκια.Τα κάνω με τον ίδιο τρόπο.
Άννα Ζ.

manousina είπε...

και εγώ τρελαίνομαι για σούπες, χειμώνα - καλοκαίρι !!