Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πίτα σπανάκι ..τεμπέλας


Είχα το σπανάκι μου φίλες μου από τη ψυχοκόρη μου που μου το έφερε ..βιολογικό από το κήπο του μπαμπά της στο χωριό Ποδοχώρι Καβάλας. Έφτιαξα το φαγητό μου με σπανάκι και περίσσεψε λιγάκι.Είχα λοιπόν στο ψυγείο μου 1/4 από το πακέτο φύλλα έτοιμα για πιτάκια ( μεσαίο δηλαδή) και σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω όλα  να φτιάξω έτσι κάτι για το βράδυ.


Το ζεμάτισα και το έκοψα με το..ψαλιδάκι μικρά κομμάτια.Το έβαλα σε ένα μπολ με: 1/2 ποτήρι λάδι, 2 αυγά, 1 μεγάλη φέτα τυρί θρυμματισμένη, λίγο ανθότυρο που είχα , 1/2 ποτήρι γάλα, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ( μία χουφτίτσα) ,πιπεράκι, ένα φρέσκο κρεμμυδάκι και για τον..σαρκοφάγο άνδρα μου πρόσθεσα 3 φετούλες ζαμπόν  ( μπορείτε να βάλετε ότι έχετε). Τα ανακάτεψα και μετά σε ένα ταψάκι μικρό βουτύρωσα με φυτίνη τα κομμένα φυλλαράκια και τα σούρωσα .Έχυσα μέσα λοιπόν το μείγμα και το έβαλα στο φούρνο.


Μοσχοβόλησε φίλοι μου και πιστέψτε με έγινε πεντανόστιμο! Όπως βλέπετε δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία ..ολόκληρο..μου  έφαγε το ένα κομμάτι καυτό μέχρι να γυρίσω τη πλάτη μου..


Χαλάλι του..γι' αυτόν την έφτιαξα..Φτιάξτε και αξιοποιείστε ότι έχετε που περισσεύει, έγινε πολλή νόστιμη και της δώσαμε και κατάλαβε μέχρι και σήμερα το πρωί που την φάγαμε για πρωινό.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τέλειο μανούλα μου!!!!!!!!!!!!και εύκολο.θα το φτιάξω και εγώ,τι φύλλο έβαλες μέσα?και πως το έβαλες?από κάτω?

Fanypap είπε...

Καλέ, αυτό φαίνεται εύκολο! θα το δοκιμάσω!!!Λες να τα καταφέρω;; Αχτίδα μου, τα μελομακάρονά σου έγιναν πολύ ωραία και πήγα και στα παιδιά !!!σε ένα δευτερόλεπτο δεν υπήρχαν!!! φιλάκια.

Tante Kiki είπε...

Αχχχχχ! Αχτίδα μου πρέπει να έγινε τέλειοοοοο! Κι όχι τίποτε ...προσπαθώ να κάνω δίαιταααα! Λυπήσου με άκαρδηηηηηη! Πολλά φιλιά!

marilia είπε...

Γιάμμιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! Το αποφάσισα! ΚΑΙ αυτήν θα φτιάξεις όταν έρθω εκεί πάνω! χαχαχαχαχαχαχα!

Φιλί

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος είπε...

Πολύ ωραία συνταγή!τη δοκιμάζουμε πάραυτα!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία συνταγή και καλή ευκαιρία να βάλουμε ακόμη λίγο σπανάκι στο πρόγραμμα!