Τιραμισού ιταλικό
Υλικά
- 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 3/4 της κούπας λικέρ (π.χ.Kahlua)
- 2 δόσεις σκέτο καφέ Espresso
- 1 κουταλάκι της σούπας στιγμιαίος καφές σε σκόνη καλύτερα
- 50 γρ. κακάο
- 6 κρόκους αβγών
- 3 ασπράδια αβγών
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 2 κουταλιές λικέρ καφέ (π.χ. Kahlua)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με την ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο-λίγο το λικέρ και την σκόνη του στιγμιαίου καφέ μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα μας με ένα μεγάλο κουτάλι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς την επιφάνειά.
- Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε το λικέρ καφέ με τον espresso αφού τον έχουμε αφήσει να κρυώσει και βουτάμε ένα-ένα τα μισά σαβαγιάρ για δευτερόλεπτα ώστε να μη μαλακώσουν πολύ. Τα στρώνουμε σε μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε βαθιά φόρμα.
- Απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για αρκετές ώρες.
- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με το κακάο ρίχνοντας με το μικρό σουρωτήρι.
22 σχόλια:
Καλησπέρα!Καταπληκτικό το τιραμισού σας,πολύ ωραία συνταγή!Απο τα αγαπημένα μου γλυκά γιαυτό και έπεται δοκιμή!Αχ και να είχα αυτό το κομμάτι της φωτογραφίας...που όσο το κοιτάζω συνεχώς με προκαλεί και περισσότερο!!!Καλή εβδομάδα, φιλιά!!!
Υπέροχο κόρη μου μα δεν βλέπω...φως!! ούτε ένα κουταλάκι ..
Φαίνεται τόοοσο λαχταριστό!
Γεια στα χέρια σου Ιωάννα μου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
ΕΛΕΝΗ@ μακάρι να μπορούσες να ήσουν κοντά μου..θα σου έφτιαχνα μία ολόκληρη τιραμισού για σένα και μόνο!!!
αχτίδα@ μόλις τελείωσα τα δανέζικα..σου είπα έλα αλλά δεν ηρθες...εσύ χάνεις!
ΕΛΕΝΑ@ καλύτερα να μείνεις στην εικόνα..γιατί πίστεψέ με άμα τη βάλεις κάτω...λέει πολλά περισσότερα απο την εικόνα και οι θερμίδες πολλές,αφού έχει πολύ ποτό!!!!
Να πώ την αλήθεια εγώ το έτσουξα λίγο περισσότερο τη δοσολογία....
Πολύ λαχταριστό! Να είχα ένα κομματάκι:)
αυτά είναι τα αγαπημένα... που δεν λέω όχι ποτέ!!!!
για έναν περίεργο λόγο βέβαια, πάντα το κάνω παραγγελία στην αδερφούλα μου, να είναι καλά η Ιφιγένεια, το πετυχαίνει πάντα!!!
με έπιασε μια λιγούρα πάντως και μόνο από την φωτογραφία!!!
καληνύχτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αχτίδα μου πολύ λαχταριστό το γλυκό σου αν κι εγώ το προτιμώ χωρίς αβγά!! Καλή εβδομάδα!!!
μμμμ ωραιο το τιραμισου!!!!!!και με μπολικο λικερ.μπραβο σου ιωαννα μου.
Τέλειο το Τιραμισού..αγαπημένο γλυκό!!!Καλό βράδυ!!!
που το σερβίρεις αυτό το γλυκάκι; γυάλισα το κουταλάκι μου και περιμένω στην ουρά!!!
Καλέεεεεεεεε, κρατήστε μου ένα... ταψί (μεγάλο!) κι έρχομαιαιαιαιαιαι!!!!
Γιάμμιιιιιιιιιιιι! Είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά. ;)
Tante Kiki@ Καλησπέρα,εγώ η Ιωάννα το έκανα..τα αυγά χρειάζονται για να πήξει η κρέμα αλλιώς θα γίνει απλά αφρός γλυκειά μου!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ @ Δεν έχεις ανάγκη εσύ γαστερόπληξ ,φαντάζομαι η κόρη σου σου έχει πει τη συνταγή!
marilia @ μιαμ!μιαμ! έλα να τη φάμε παρέα!
δημητρα@ Αν έρθω στο λαγονήσι θα σας το παχύνω!!!!!
mia maria @ Εσύ μπορείς να βάλεις και tia maria!!! το όνομα που επέλεξες μου θυμίζει ποτό!!!
Αν είναι το τιραμισού που φαίνεται στην εικόνα πρέπει να είναι νοστιμότατο.
Λατρεύω το τιραμισού,να΄χα ένα κομμάτι τώρα που το βλέπω!!!
kalispera egw na rotiso kati thelw edw pou grafis 2 dosis espresso ti enois diladi posa ml peripou?
kalispera egw na rotiso kati thelw edw pou grafis 2 dosis espresso ti enois diladi posa ml peripou?
Δημοσίευση σχολίου