Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Πλατάρια λεμονάτο με σέλερι , καρότα και αγκινάρα


Ένα πολύ νόστιμο, ελαφρύ πιάτο φίλοι μου που το μαγείρεψε ο καλός μου Δημήτρης για μένα που αγαπώ τα λαχανικά , το κοτόπουλο και το..λεμόνι. Αυτό το πιάτο περιέχει όσα αγαπώ..
υλικά:
2 κομμάτια πλατάρια με τους λαιμούς
3 αγκινάρες κατεψυγμένες
4 καρότα κομμένα κατα μήκος στα 4
3 πατάτες μέτριες κομμένες στα 4
1 μέτρια ρίζα σέλερι (400 γρμ)
1/2  φλιτζ.αρακά
χυμό από 1μεγάλο  ζουμερό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε καλά τα πλατάρια και τα βάζουμε να βράσουν με το αλάτι και το πιπέρι  και μία μέτρια κουταλιά σοφτ. Όταν βράσουν πολύ καλά τα βγάζουμε και τα ξεψαχνίζουμε βάζοντας στην άκρη τα λίπη τους από τις πέτσες για τα..αδέσποτα γατάκια της γειτονιάς σας!
Στο ζουμί αυτό βάζουμε μέσα τον αρακά ,τα κομμάτια του σέλερι,  τις αγκινάρες και τα καρότα αρχικά να πάρουν βράση. Τέλος προσθέτουμε τις πατάτες και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο. Δεν βάζουμε  άλλο βούτυρο ή λάδι γιατί το ζουμί αυτό εχει αρκετό μαζί με τη νοστιμιά της κότας εκτός αν το θέλετε πιο..πλούσιο σε λιπαρά..Μέσα ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε να χειλώσει και να νοστιμήσει μέχρι να  "πιεί " το ζουμί του.
Ένα νόστιμο πιάτο φίλοι μου και τα φτωχικά πλατάρια δίνουν τη νοστιμιά που χρειάζεται γιατί αν το πιστεύετε για μένα στη κότα αυτά έχουν νοστιμιά και μπορείτε να τα μεταχειριστείτε σε άπειρες συνταγές.
Δοκιμάστε το και βέβαια αν δεν σας αρέσει αφαιρέστε την αγκινάρα που βάζετε τόσες όσα και τα άτομα που θα φιλέψετε.

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πάλι σε καλοπεριποιήθηκε ο Δημήτρης σου βλέπω!!
Και με έξτρα νόστιμο φαγάκι!
Καλό μήνα Αχτίδα μου!
Φιλιά!

eleni είπε...

Υπέροχο το πιάτο σου!!!
Καλό μήνα!!!