Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κέικ τυριών


Ένα αλμυρό κέικ φίλες μου μας βοηθάει στα..πρωινά, στις λιγούρες του απογεύματος ή στις νυχτερινές εφόδους στη κουζίνα όταν  θέλουμε το...κάτι τις μας !
Ας αρχίσω από τα υλικά βέβαια.
ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι λάδι ηλιέλαιο (το ελαιόλαδο μου έρχεται βαριά η μυρωδιά του μέσα σε τέτοια κέικ)
3 1/2 κεσεδάκια αλεύρι ( ή 1 Φαριν Απ)
4 αυγά
1  φέτα τυρί κατσικίσιο (2Χ5Χ10 περίπου)
1 φέτα στρογγυλή 2 εκατ. μανούρι
1/2 κεσεδάκι ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
1 μικρή φέτα μπλε τυρί (1Χ3Χ5 περίπου)
1/2 κεσεδάκι γκούντα
1/2 κεσεδάκι κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη κύβους
1 φακ.μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα κάρυ
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ αφήνοντας μόνο το αλεύρι και το μπέικιν το οποίο προσθέτω στο τέλος αφού έχω ανακατέψει όλα τα άλλα με ένα κουτάλι σπάτουλα.


Το ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για 1 ώρα ακριβώς. Έγινε υπέροχο φίλοι μου και νοστιμότατο. Είναι εύκολο στο φτιάξιμο και πιστεύω ότι τα είδη τυριών μπορούν να αντικατασταθούν με ότι άλλο είδος έχετε.Θα προσέξετε το αλάτι γιατί αυτό είναι ανάλογο του είδους των τυριών που θα βάλετε..
Το κάρυ του δίνει μία κάποια διαφορετική γεύση και το πιο κίτρινο χρώμα που βλέπετε.Αν εσείς δεν το αγαπάτε νομίζω ότι μπορεί να αφαιρεθεί.
Δοκιμάστε το είναι κατάλληλο για καφεδάκια  και τσάι τώρα τα κρύα βράδια.
Αχτιδένια φιλάκια!