Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σοκολατένιες ραβδούλες πορτοκαλιού.


Πάντα κρατώ τις φλούδες από τα καλά πορτοκάλια που τρώμε, και κάνω το ίδιο και με τα μανταρίνια όταν είναι παλαιού τύπου τα ελληνικά τα χοντρόφλουδα.
Τα κάνω γλυκό με μία συνταγή που θα βρείτε σε παλιές αναρτήσεις μου και μετά τα βάζω σε ένα σουρωτήρι , κρατώ το σιρόπι για τα διάφορα γλυκά μου και αφήνω τις ραβδούλες να στεγνώσουν.Μετά λιώνω τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάω τα στεγνά ραβδάκια μέσα της ενώ μετά τα απλώνω σε αλουμινόχαρτο.Εκείνο το μεγάλο τριγωνικό είναι από το γλυκό κίτρο που έφτιαξα προ ημερών και το...προορίζω για μένα!!!!!
Τα βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σε σκεύος κεράσματος για ...για τον άνδρα μου που τα τρώει ΟΛΑ!!!!Έτσι φίλες μου αξιοποιείτε τις..φλούδες και αν δεν θέλετε με πολύ σοκολάτα μπορείτε να βουτάτε τις άκρες!
Αχτιδένια φιλάκια!

2 σχόλια:

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

καλημέρα. Αν σου πω ότι όταν είχα δει τη συνατγή σου με τα κίτρα, σκέφτηκα ότι εσείς που έχετε πρόσβαση σε βιολογικά φρούτα κ μπορείτε να τρώτε άφοβα τις φλούδες θα μπορούσες να φτιάξεις αυτό το γλυκάκι..και να που λίγες μέρες μετά το βλέπω!!!!! εχεις δοκιμάσει και με άλλες φλούδες?

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

εΕΥΑΓΓΕΛΊΑ ΜΟΥ ΣΉΜΕΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΘΑ ΚΆΝΩ ΜΕ ΣΎΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΆΧΝΕΙ ΓΛΥΚΌ Ο ΆΝΔΡΑς ΜΟΥ ΥΠΈΡΟΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ.