Ψωμάκι αποφάσισα να κάνω σήμερα και απο εδώ και πέρα αποφάσισα να το κάνω κάθε 2-3 μέρες γιατί τα ψωμιά που αγοράζουμε δεν τρώγονται απο τα διογκωτικά που τους βάζουν μέσα . Άσε που μετά απο λίγη ώρα γίνονται σαν λάστιχο και δεν μπορείς να τα κόψεις.
1/2 κιλό λοιπόν αλεύρι μέσα στο οποίο είχα βάλει και το καλαμποκίσιο, 1 ξηρή μαγιά, 1 ποτήρι περίπου ( με το μάτι) νερό χλιαρό αλάτι πιπέρι και λίγο σισάμι που το έβαλα απο επάνω.
Το δεύτερο το έκανα διαφορετικό προσθέτοντας στο αλεύρι ( σκέτο σιταρένιο) , 1 μαγιά , 1/2 φλιτζ. ξηρό κρεμμύδι, 1 ποτήρι (περίπου) γάλα και 2 αυγά για να γίνει πιο μαλακό ακόμα.
8 σχόλια:
Δημήτρη θαύμα σου έγινε το ψωμάκι σου, γεια στα χέρια σου!
Και τόσο εύκολο!!!
θαύμα ψωμάκια, θέλω γωνίτσα τραγανή!
Είναι υπέροχα!!!
Φαντάζομαι μυρωδιές που θα γέμισε η κουζίνα!
Στα καλοκαιρινά σεμινάρια μαγειρικής μπορούμε να προσθέσουμε και...μάθημα για σπιτικό ψωμάκι;(ειδικά το σούπερ ενισχυμένο με κρεμμύδι και αυγουλάκια!)
Καλέ πως θα κάνουμε δίαιτα εμείς;;;
Α τι βλέπω!!!Μπράβο προσέχτε τώρα όμως αυτό τρώγεται πολύύύ!!!
Εγώ ζυμώνω εδώ και χρόνια αν το συνηθίσετε δεν θα ξαναγοράσετε.
Φιλιά
Κι εγώ μαζί σας κύριε Δημήτρη μου. Κάθε 4-5 μέρες όμως και το χωρίζω σε ποσότητες που μας καλύπτουν για όλο αυτό το διάστημα.
Κι' αν μου μείνει τίποτε το αξιοποιώ πάντα με κάποιον τρόπο.
Πολλές πολλες καλημέρες σε σας και την Αχτίδα σας.
Μπράβο Δημήτρη, είσαι μεγάλος μάστορας!! Μέχρι εδώ μύρισαν τα ψωμάκια σου :)
Καλοφαγωμένα!!
Φιλιά στην αχτίδα σου
Καλό απόγευμα
Τελευταία και η μαμά μου φτιάχνει μόνη της ψωμί. Πράγματι αυτό που αγοράζουμε δεν τρώγεται πάντα... Κύριε Δημήτρη, μια... παχουλή φετούλα από τη μέση, παρακαλώ, για μένα!
Γιάμμιιιιιιιιιιιιιι!!!
NOMIΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΨΩΜΑΚΙ!!!!
ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ..
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ..ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΗ!..
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
Δημοσίευση σχολίου