Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τούρτα με κρέμα πορτοκάλι


Μία γρήγορη και εύκολη τούρτα ήθελα φίλοι μου και σας δείχνω το τρόπο που την έφτιαξα και τα υλικά της που ήταν από αυτά που είχα σπίτι. το παντεσπάνι το έφτιαξα εγώ ως εξής!
Παντεσπάνι:
8 αυγά μέτρια
2 κτ σούπας βούτυρο σοφτ ( δεν αγαπώ το φρέσκο)
1 1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο με 2 κτγ μπέικιν
Ξύσμα πορτοκαλιού
άρωμα πορτοκαλιού σε υγρή μορφή λίγες σταγόνες.

Κρέμα:
1 χάρτινη συσκευασία γάλα
6 κτσ κρέμα σκόνη κάστερ πάουντερ βανίλιας και λίγες σταγόνες μέσα άρωμα πορτοκαλιού

Τα βάζω κρύα και ανακατεύω μέχρι να πήξει και το βγάζω από τη φωτιά. Προσθέτω μία κτσ βούτυρο σοφτ. και το αφήνω να κρυώσει αφού πρώτα σκεπάζω τη σκεύος με μία ζελατίνα για να μη κάνει κρούστα.
Συγχρόνως χτυπώ ένα κουτί 500 γρμ  φυτική κρέμα γάλακτος σαντιγί ρίχνοντας μέσα και άρωμα πορτοκαλιού σε ζάχαρη και 3 κτσ ζάχαρη άχνη.
Μέσα στη κρέμα που έφτιαξα βάζω μία κουταλιά σούπας γιαούρτι γιατί την κάνει δροσερή και ακόμα 2 κτσ σαντιγί.

Κόβω το παντεσπάνι με το μαχαίρι σε τρία οριζόντια κομμάτια  και τοποθετώ το πρώτο επάνω στο δίσκο που θα φτιάξω τη τούρτα.Σε ένα μπολ βάζω 1 ποτήρι γάλα, 1/2 φλιτζ. σιρόπι πορτοκαλιού και λίγο λικέρ πορτοκάλι που έχω. Με αυτό βρέχω το πρώτο πάτωμα , εν συνεχεία βάζω τη μισή κρέμα και εν συνεχεία τοποθετώ το 2ο πάτωμα και κάνω την ίδια δουλειά. Μετά το 3ο , το βρέχω και κάνω ένα ελαφρύ άλειμμα με τη σαντιγί. Εν συνεχεία  με το κορνέ στολίζω τη τούρτα. Βέβαια αν δεν ήταν για παιδιά θα την στόλιζα με φέτες από το γλυκό πορτοκάλι, μα σας υπόσχομαι να τη φτιάξω και να σας τη δείξω μία άλλη φορά όπως πρέπει.
Κάντε την είναι απλή , νόστιμη, αγνή και πανεύκολη!

6 σχόλια:

Eleni είπε...

Καλημέρα, καλώς σας βρήκα!Πολύ ωραία η τούρτα σας!Και αρωματική!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΗ μου καλώς ήρθες, εγώ εδώ βάζω συνταγές της κουζίνας μου , καθημερινές, απλές, δεν είμαι μαγείρισα απλά είμαισύζυγος ,μητέρα και γιαγιά που αγαπά τη μαγειρική.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και τι όμορφα που την στόλισες Αχτίδα μου!
Ξέρω ότι την έφτιαξες και για καλό σκοπό, οπότε ήταν διπλά νόστιμη!
Φιλιά!

kalasarini είπε...

Μ'αρέσει που ασχολείστε και οι δύο με την κουζίνα!! Κάνετε σούπερ δίδυμο!! Μήπως να πείσω κι εγώ τον άντρα μου να με ακολουθήσει??

Ειρήνη από Πειραιά είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Μοσχοβόλησε πορτοκάλι! Μέχρι τον Πειραιά έφτασε η μυρωδιά. Οι γαστρονομικές δημιουργίες, φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Και κάνουν τ' αγαπημένα ζευγάρια ν' αγαπιούνται περισσότερο! Τι Ευτυχία που είναι αυτό!!!!!

mari beika είπε...

Λαχταριστή η τούρτα και με το άρωμα πορτοκαλιού ιδιαίτερα γευστική!!
Γεια στα χέρια σας.