Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Φρικασέ με περίσσευμα κρέατος.



Μετά από τις γιορτές φίλοι μου πάντα και κάτι από το..ψητό περισσεύει και παίρνει θέση στο καταψύκτη μας. Όταν λοιπόν βρίσκονται στα χέρια μας κάποια χορταρικά από το κήπο ή από μία βόλτα μας στην εξοχή αυτό μπορεί να γίνει ένα υπέροχο φαγητό για την οικογένεια.
Χθες λοιπόν πηγαίνοντας στο κτήμα μας στο θερμοκήπιο μας μέσα που τώρα βέβαια είναι άδειο λόγω..εποχής βρήκαμε διάφορα χόρτα φρέσκα και δροσερά που γλύτωσαν τη παγωνιά .Ο Δημήτρης τα μάζεψε και γυρίζοντας σπίτι αφού τα καθάρισε σκέφτηκε ένα φρικασέ με αυτά.


Τα χόρτα διάφορα, αντίδια, ζοχιά, σπανάκι και παπαρούνες, όλα από λίγα.
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια πάντα υπάρχουν γιατί ο άνδρας μου έχει τη μανία να φυτεύει ίσα με ότι βγάζει κάθε φορά.


Για κρέας σκεφτήκαμε το κοτόπουλο σε μπουτάκια όμως υπήρχε το πακετάκι με το περίσσευμα από το ψητό των Χριστουγέννων και να..ήρθε η ώρα του να χρησιμεύσει.
Ξέρω βέβαια ότι με μοσχάρι θα γινόταν πιο νόστιμο όμως εδώ βλέπουμε μία εκδοχή με πράγματα που τοποθετούμε μέσα στη κατάψυξη όταν μας περισσεύουν .
ΥΛΙΚΑ:
Χόρτα λοιπόν διάφορα
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Κρέας περίσσευμα ( κάθε είδους)
1 φλιτζ. άνηθο
1/3 του φλιτζ.δυόσμο
αλάτι -πιπέρι
λάδι 


Το αυγολέμονο το βάζω προαιρετικά για όσους το αγαπούν ( όπως εγώ ) μα πιστεύω ότι συμπληρώνει τη γεύση όπως πρέπει. Το φαγητό έγινε από το Δημήτρη , έγινε υπέροχο , η δική μου γνώμη είναι ότι μπορείτε να το κάνετε και  με κοτόπουλο που ίσως περίσσευε και βρίσκεται στη κατάψυξη. 
Φροντίστε να μεταχειρίζεστε υλικά που σας βρίσκονται στο ψυγείο και τα..ξεχνάτε σε συνδυασμό με ότι κάποια που βάζετε στην άκρη για μία..άλλη φορά !!
Αχτιδένια φιλάκια!

3 σχόλια:

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Πόσο τυχεροί είστε που έχετε τα δικά σας λαχανικά!Χαίρομαι που φυλάς φαγητό στην κατάψυξη και δεν το πετάς!!!Αξιοποίησες όλα τα υλικά σου με τον καλύτερο τρόπο

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Ωραίο και πρωτότυπο το αλμυρό κέικ. Γενικά προτιμώ τα αλμυρά από τα γλυκα. καλή βδομάδα

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!
Κράτησα τη συνταγή για κέικ! Καλό φαίνεται!!!