Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Τυλιχτό πιλάφι θαλασσινών

Δεν πρόλαβα να βγάλει ηΑχτίδα μου φωτογραφία απο τα ψημένα γιατί..εξαφανίστηκαν μόλις τα έβγαλα απο το φούρνο!
Η ιδέα μου ήρθε φιάχνοντας τη γέμιση για τα καλαμαράκια που έφιαξα τη Καθαρά Δευτέρα και που ως συνήθως περίσεψε γιατί όπως λέει και η γυναίκα μου όλα τα κάνω σε ποσότητα ( δεν ξέρω πως μου ξεφεύγουν τα υλικά)
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο καλαμαράκια μικρά
ρύζι καρολίνα
Λίγες ζαβογαρίδες κομμένες κομματάκια
2 φακελάκια κουκουνάρια( ανάλογα με τη ποσότητα)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
1/2 δεματάκι άνηθο
αλάτι -πιπέρι
Επειδή έκαμνα εκείνη την ημέρα γαρίδες είχα ζωμό απο τα κεφάλια τους και τις ζαβογαρίδες που βράζω για να πάρω το ζουμί. Σοτάρισα λοιπόν τα υλικά αφού έκοψα πρώτα τα καλαμαράκια σε πολύ μικρά κομματάκια με το ψαλίδι. Ένα ελαφρύ βράσιμο με όλα τα υλικά και εδώ μπήκε η φαντασία. Ένα πακέτο έτοιμα φύλλα κρούστας που είχε η Αχτίδα μου στο ψυγείο κομμένο στα 4 ισα μέρη.

Τα τύλιξε το κορίτσι μου και τα βάλαμε στο φούρνο λαδώνοντας τα ελαφρά επάνω τα φύλλα γιατί φοβώτανε μη βγάλουν λάδι απο τη γέμιση. Έγιναν απρόβλεπτα υπέροχα σας διαβεβαιώ και φαγώθηκαν ως δια μαγείας. Σας συνηστώ να το φιάξετε για ένα τραπέζι, είναι εμφανίσημα και δεν χαραμίζεται το πιλάφι στα πιάτα των καλεσμένων.

10 σχόλια:

cibuset@ είπε...

Γευστικότατη ιδέα! Αναμενόμενο να μην προλάβετε να φωτογραφίσετε τα ψημένα!
Καλημέρα σας & καλό σ/κ :)

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Κάτι σαν ανοιξιάτικα ρολά αλλά αντί για τηγανισμένα στο φούρνο!

Αγγελικη Ν είπε...

Πολύ γευστική ιδέα! Μπράβο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου σας διαβεβαιώ οτι ήταν ένα πολύ νοστιμο πιάτο.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δημήτρη μου τι ωραίο και πρωτότυπο φαγάκι έφτιαξες!!!
Λύσε μου όμως μιαν απορία.
Τι είναι οι ζαβογαρίδες?
Κάποια ειδική ποκιλία?
Καλό Σαββατοκύριακο!

mia maria είπε...

Τι πρωτότυπη ιδέα! Φαίνονται καταπληκτικά, θα πρέπει να ήταν νοστιμότατα! Μπράβο!

Benikos place είπε...

Εχω μεινει αφωνος, θεωρω την ιδεα σας καταπληκτικη!!!
μπραβο σας!!! την καλημερα μας.

Pansofix είπε...

πολυ ωραια η ιδεα σας...και ιδιαιτερη!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου σου απαντώ εγώ γιατί είναι λίγο αρωστούλης και δεν κάθεται στον υπολογιστή.Ζαβογαρίδα λέμε εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη τη πολύ ψιλή γαρίδα, τη γάπαρη όπως αλλιώς την λένε.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αχτιδούλα μου ευχαριστώ για την απάντηση, κατάλαβα ποια γαρίδα εννοείς.
Περαστικά στον Δημητρό σου!