Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Tάρτα σοκολατίνας με καρύδια και καραμέλα



Τη συνταγή μου την έφερε η κόρη μου η Ιωάννα σε ένα σχισμένο φύλλο απο περιοδικό που διάβασε στο ...παιδίατρο την ώρα που περίμενε.
-Μαμά θα μου τη φτιάξεις μου είπε; Χαλάει η μαμά χατήρι;
Είδα οτι είναι μια όμορφη συνταγή με σοκολάτα και καρύδια, στην αρχή μου φάνηκε δύσκολη μετά όμως την καλοδιάβασα και είδα οτι δεν ήταν και κάτι το φοβερό.Πιστεύω οτι είναι του Παρλιάρου γιατί μόνον αυτός συνηθίζει να μετρά με τόση ακρίβεια τα υλικά που βάζει.
Υλικά:
Για τη ζύμη
80 γρμ βούτυρο απο το ψυγείο κομμένο σε κυβάκια
65 γρμ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
175 γρμ αλεύρι
40 γρμ κακάο
Για τη γέμιση
160 γρμ καστανή ζάχαρη
80 γρμ βούτυρο
100 γρμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρμ καρυδόψιχα
Για την επικάλυψη
250 γρμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρμ κουβερτούρα 55% κακάο ψιλοκομμένη
( εγώ έβαλα 3 φακελάκια σταγονες σοκ. κουβερτ.)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Βάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτα και επάνω μια ζελατίνα ψησίματος .Γεμίζω την επιφάνεια με φασόλια για να μην ανεβεί η ζύμη και τη ψήνουμε για 20 λεπτά, μετά βγάζω τη ζελατίνα και τα φασόλια και την αφήνω άλλα 10 λεπτά.Όταν τη βγάλω την αφήνω να κρυώσει.
Τη γέμιση τωρα:Βάζουμε τη ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια καστανόξανθη ρευστή κρέμα.Τη βγάζω απο τη φωτιά και προσθέτω τα καρύδια που τα έχω χτυπήσει στο μούλτι. Απλώνω το μίγμα επάνω στη τάρτα τη ψημένη και το βάζω στην άκρη να κρυώσει μέχρι να κάνω την επικάλυψη.


Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνω, λίγο πριν πάρει βράση την βγάζω και ρίχνω μέσα τη κουβερτούρα ( προτιμώ τις σταγόνες σοκολάτας).Την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεια κρέμα ( κρέμα γκανάς) και την αδειάζουμε επάνω απο την άλλη κρέμα.


Όταν την δοκίμασα ήταν υπέροχη φίλοι μου και ειδικά ο Δημήτρης που είναι δύσκολος στα γλυκά την ..τίμησε όσο δεν λέγεται.
Μη φοβάστε την εκτέλεση, τελικά δεν είναι δύσκολη όπως φαίνεται.

12 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Χαλάει η μαμά χατήρι στην κορούλα??
Τέλεια φαίνεται Αχτίδα μου, γεια στα χέρια σου!!!!

Betty's Cuisine είπε...

Νομίζω δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό ούτε ντροπή να φάω και ένα και δύο και τρία κομμάτια!
Τι λαχταριστό γλυκό!
Με κόλασες πάλι!
Καλό Σαββατοκύριακο!

marilia είπε...

Αχτιδούλαααααααααααααααααα, ταψάκιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!! :):):):)

( fortounata) είπε...

Αχτίδα μου, μου τρέχουν τα σάλια. Ένα κομμάτι και προς τα εδώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ, καλέ με κρατά με ..χοντρό αγκίστρι..3 περιστεράκια έχει στο σπίτι της!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Betty's Cuisine, έγινε φανταστικό γλυκό , όσο για τις τυρολούρες σου ..δυο φορές τις έκανα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia, αχ@ βρε κοριτσάκι μου πόσο σε νοιάζομαι εσένα, μακάρι να ήμουνα κοντά σου να σου φέρω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμένη ψυχή, πραγματικά υπέροχο γλυκό, με πικρίλα κουβερτούρας και γεύση απο καρύδια!

Lila Xagorari είπε...

Σοκόλαση πρωί πρωί!!!!!! Λατρεύουμε τη σοκολάτα και θα την φτιάξω οπωσδήποτε!!!!!
Καλό Σ/Κ!!!!!!!!!

mia maria είπε...

Φαίνεται σχετικά εύκολη και είναι και σοκολατένια! Τι καλύτερο!

Pansofix είπε...

σοκολατα παντου...αυτο ειναι παραδεισος!!!

kiki είπε...

Παίρνω ένα κομματάκια ν μου επιτρέπετε!