Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πάμε να φτιάξουμε το πιο εύκολο ψωμάκι!

Για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε,ο Πασχαλάκης μου το ζύμωσε και σχεδόν το κατασπαράξαμε!!!
Πάμε να το φτιάξουμε;;;

αφού πλύνουμε καλά τα χεράκια και τα στεγνώσουμε,παίρνουμε μία λεκάνη και ρίχνουμε μέσα 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει.Κάνουμε με τα δάχτυλά μας μια τρύπα στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε ένα κουτάκι μπύρας μεσαίου μεγέθους 300 ml περίπου.Συχρόνως ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο.
Αυτό ήταν,αρχίζουμε και ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χεράκια μας για 10 λεπτά με το ρολόι...άμα χρειαστεί λίγο ακόμα αλευράκι για να ξεκολήσει απο τα χεράκια μη φοβηθείτε ρίξτε μία κουταλίτσα ακόμη...
Αυτό ήταν...κάντε το μιά μπαλίτσα τυλίξτε το σε ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα..ναι! καλά ακούσατε στο ψυγείο!!!
Αφού περάσει και το μισάωρο, και έχετε προθερμάνει τον φούρνο...φτιάξτε το ψωμάκι σας στη μορφή που σας αρέσει,βάλτε και σουσάμι εάν θέλετε και τοποθετήστε το σε λαδόκολα στο ταψάκι...
Εγώ προσωπικά το χάραξα λίγο απο πάνω και έβαλα λίγο βουτυράκι...
150 βαθμούς αέρα για μία ώρα,όχι πολύ ψηλά στον φούρνο..προτιμήστε χαμηλά...
Απολαύστε το με κασεράκι και φρέσκο βουτυράκι....

Καλή σας όρεξη!!!!

14 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

μόνοι σας τρώτε ε;;;;;;;;
τα έπλυνε σίγουρα τα χεράκια ο σίφουνας; χαχαχααααααααααααα!!!!!!!!!
τέλειο!!!!!

Thalassitsa είπε...

αυτο το ψωμάκι το φτιάχνω συνέχεια! ειναι τέλειο και πανεύκολο...

Παραλλαγή: Κάντο και με ελίτσες , ριγανουλα και φέτα....ή μόνο φέτα...μμμμμ υπέροχο!

ιρινι είπε...

Ζυμώνω πολύ συχνά ψωμί,άλλοτε στο χέρι και καμιά φορά και στον αρτοπαρασκευαστή!!!Αυτη την συνταγή με την μπύρα,ενα την εχω ακούσει, δεν την εχω δοκιμάσειακόμα!!!Αλλά τώρα που το βλέπω στην φωτογραφία...θα δοκιμαστεί αυριο κιόλας!!!!
Καλό βράδυ!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κόρη μου..άξιος εγγονός του μπαμπά σου!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΛΥΝΕΙΣ,ΒΡΩΜΙΑΡΟΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ...

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Thalassitsa @ ΜΕ ΡΙΓΑΝΙΤΣΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ,ΤΕΛΕΙΟ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

RIRI@ ΑΦΟΥ ΖΥΜΩΝΕΙΣ..ΤΕΛΕΙΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

αχτίδα@ ΟΧΙ MASTER CHEF, MINI CHEF!!!

vasiliki ver είπε...

Καλησπέρα,είμαι νέα στην παρέα σας,μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σας!!Το συγκεκριμένο ψωμάκι το έχω φτιάξει αρκετές φορές, όμως τις τελευταίες δεν μου πετυχαίνει,τρίβει στο κόψιμο,τι κάνω λάθος?Στην αρχή γινόταν πολύ ωραίο,αρέσει και στα παιδιά μου πολύ!!

mia maria είπε...

Μπράβο του!
Καλή χρονιά με υγεία!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

/Η vasiliki @ ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕΣ ΑΛΕΥΡΙ; Η'ΜΠΥΡΑ;

vasiliki.ver είπε...

Ευχαριστώ για την απάντησή σας.Ναι άλλαξα μπύρα,γι' αυτό παιδεύομαι να βρω τι φταίει και δεν μου γίνεται όπως πριν?Ξαναδοκιμάζω σύντομα!
Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί καλέ ποιά μπύρα βάζετε και γίνεται καλό και ποιά αποτυχία;;

Κατερινα είπε...

Καλημερα σας. Ειμαι καινούρια στο θεμα του ψησίματος και αποφάσισα να ξεκινήσω με αυτη τη συνταγη. Φαινεται νοστιμότατη. Ηθελα να ρωτήσω, αντι για μπύρα μπορώ να βάλω μαγια? Και αν ναι πόση? Ευχαριστω.