Αυτό το καιρό υπάρχουν φράουλες πολλές στην αγορά και εγώ παίρνω και φιάχνω εκτός απο μαρμελάφα και σος φράουλας που διατηρώ σε γυάλινα σαν κονσέρβα για να τα έχω όταν φιάχνω τούρτες.
Πλένω κα καθαρίζω τις φράουλες και τις βάζω σε μια κατσαρολίτσα με ζάχαρη ανάλογη της ποσότητας και όχι πολύ ( στο κιλό βάζω μόνο 1 φλιτζ. του τσαγιού) .Την αφήνω να πάρει βράση και μη ξεχνάτε..δεν βάζω νερό , αρκεί αυτό που φέρει επάνω της η φράουλα όταν πλύνεται.
Τέλος μια κουταλιά κορν φλάουερ μέσα στο υγρό που αφήνει το κάνει να μελώνει ελαφρά χωρίς να πύξει. Έτοιμη η σάλτσα μου για τούρτες και τάρτες κρύες και για παγωτό γιατί όχι!
Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
16 σχόλια:
Καλημερα, καλη εβδομαδα!!
Με ανοιξιατικο θεμα ξεκινήσαμε και μου αρεσει!!!
Ουάου...πάνω από παγωτό, γιαουρτάκι θα είναι πολύ σλουρπ!!!!!
Καλημέρααααααα
Υπέροχη σώς φράουλας.Τέλεια για το βραδυνο γιαουρτάκι και τα καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου.
μμμμμ!!!μου τρέχουν τα σάλια.υπεροχα.
τη φανταζομαι αυτη τη σος πανω απο παγωτο βανιλια!!!
τελεια sause , αλλα εχω μι απορια δεν χαλαει που δεν εχει λεμονακι η' δεν χρειαζεται , σκεφτομαι κι εγω να φτιαξω για το εκμεκ που κανω καθε Πασχα, και μια κουταλια απο πανω θα το κανει ακομα πιο λαχταριστο ! κλαημερα και καλη εβδομαδα
Αυτό είναι!!! Θα το δοκιμάσω, αλλά θα βάλω ακόμα λιγότερη ζάχαρη. Γιάμμιιιιιιιιιιι!!!!
υπέροχες !! καλοφάγωτο το γλυκάκι σας !!
καλή βδομάδα
Καλή εβδομάδα.!
υπέροχη η σός φράουλα και πολύ ανοιξιάτικη.
ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΤΗ ΣΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΆΝΩ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΑΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΠΙΟ ΠΥΚΤΗ.ΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ.ΘΑ ΤΗ ΦΙΑΞΩ ΣΑΝ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
Α θα κάνω κι εγώ!
μμμ... και πάνω σε γιαούρτι, θαύμα θα είναι!
μια παρόμοια φτιάχνω και τη βάζω πάνω σε κρέμα φτιαγμένη με τυρί φιλαδέλφεια... σούπερ γεύση!!!
Πολύ χρήσιμη η σως φράουλας και μια και είναι η εποχή της, λέω φέτος να φτιάξω και εγώ! Ευχαριστώ για τη συνταγή!
una mermelada exquisita, felicidades
Μπορώ να την διατηρησω σε αποστηρωμενα μπουκαλακια στο ψυγείο;Και για πόσο καιρό;
Δημοσίευση σχολίου