Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Σος φράουλας

Αυτό το καιρό υπάρχουν φράουλες πολλές στην αγορά και εγώ παίρνω και φιάχνω εκτός απο μαρμελάφα και σος φράουλας που διατηρώ σε γυάλινα σαν κονσέρβα για να τα έχω όταν φιάχνω τούρτες.
Πλένω κα καθαρίζω τις φράουλες και τις βάζω σε μια κατσαρολίτσα με ζάχαρη ανάλογη της ποσότητας και όχι πολύ ( στο κιλό βάζω μόνο 1 φλιτζ. του τσαγιού) .Την αφήνω να πάρει βράση και μη ξεχνάτε..δεν βάζω νερό , αρκεί αυτό που φέρει επάνω της η φράουλα όταν πλύνεται.
Τέλος μια κουταλιά κορν φλάουερ μέσα στο υγρό που αφήνει το κάνει να μελώνει ελαφρά χωρίς να πύξει. Έτοιμη η σάλτσα μου για τούρτες και τάρτες κρύες και για παγωτό γιατί όχι!

16 σχόλια:

πουαντερι είπε...

Καλημερα, καλη εβδομαδα!!
Με ανοιξιατικο θεμα ξεκινήσαμε και μου αρεσει!!!

Asteri (Maria) είπε...

Ουάου...πάνω από παγωτό, γιαουρτάκι θα είναι πολύ σλουρπ!!!!!
Καλημέρααααααα

Asteri (Maria) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
erifili είπε...

Υπέροχη σώς φράουλας.Τέλεια για το βραδυνο γιαουρτάκι και τα καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου.

( fortounata) είπε...

μμμμμ!!!μου τρέχουν τα σάλια.υπεροχα.

Pansofix είπε...

τη φανταζομαι αυτη τη σος πανω απο παγωτο βανιλια!!!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

τελεια sause , αλλα εχω μι απορια δεν χαλαει που δεν εχει λεμονακι η' δεν χρειαζεται , σκεφτομαι κι εγω να φτιαξω για το εκμεκ που κανω καθε Πασχα, και μια κουταλια απο πανω θα το κανει ακομα πιο λαχταριστο ! κλαημερα και καλη εβδομαδα

marilia είπε...

Αυτό είναι!!! Θα το δοκιμάσω, αλλά θα βάλω ακόμα λιγότερη ζάχαρη. Γιάμμιιιιιιιιιιι!!!!

Maria B. είπε...

υπέροχες !! καλοφάγωτο το γλυκάκι σας !!

καλή βδομάδα

my craft and art creations είπε...

Καλή εβδομάδα.!
υπέροχη η σός φράουλα και πολύ ανοιξιάτικη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΤΗ ΣΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΆΝΩ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΑΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΠΙΟ ΠΥΚΤΗ.ΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ.ΘΑ ΤΗ ΦΙΑΞΩ ΣΑΝ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

kiki είπε...

Α θα κάνω κι εγώ!

Betty's Cuisine είπε...

μμμ... και πάνω σε γιαούρτι, θαύμα θα είναι!
μια παρόμοια φτιάχνω και τη βάζω πάνω σε κρέμα φτιαγμένη με τυρί φιλαδέλφεια... σούπερ γεύση!!!

mia maria είπε...

Πολύ χρήσιμη η σως φράουλας και μια και είναι η εποχή της, λέω φέτος να φτιάξω και εγώ! Ευχαριστώ για τη συνταγή!

Inma είπε...

una mermelada exquisita, felicidades

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να την διατηρησω σε αποστηρωμενα μπουκαλακια στο ψυγείο;Και για πόσο καιρό;