Πάστα Φλόρα με πορτοκάλι μαρμελάδα
1 βιτάμ
3 φλιτζ. αλέυρι
1 φλιτ. ζάχαρη
2 κτγ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλα
ξύσμα απο πορτοκάλι
2 αυγά
λίγο κονιάκ
Ξύνω το παγωμένο βιτάμ στο ρεντέ προσθέτω τη ζάχαρη, το ξύσμα , τη βανίλια και τα αυγά , προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και το τρίβω με το χέρι. Απλώνω τα 3/4 της ζύμης στο ταψί, γεμίζω την επιφάνεια με μαρμελάδα πορτοκάλι και με την υπόλοιπη ζύμη κάνω κορδόνια και στολίζω την επιφάνεια της ζύμης . Το ψήνω στους 180 β για 45 λεπτά.
Κυριακή 28 Μαρτίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
16 σχόλια:
το λατρευω αυτο το γλυκο με κοκκινες μαρμελαδες και ζεστο καφεδακι!!!
νόστιμο! μπράβο σου Αχτίδα.σου έστειλα μαιλ,το πήρες;
Ενώ μου αρέσει πολύ, δεν έχω φτιάξει ποτέ!!!
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, μου το θύμισες και ξεσηκώθηκα...
Καλή Μεγάλη Βδομάδα!
Πολύ μου αρέσει η πάστα φλώρα και η δική σου φαίνεται λαχταριστή! Καλή Μεγαλοβδομάδα!
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά φαίνεται εύκολο να γίνει.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
@ Pansofix για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει και τόσο μα το αγαπά ο άνδρας μου.
@ Φουρτουνιασμένη ψυχή, θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο απο το μαγαζί καλή μου.
@ Betty's Cuisine , δεν μπορώ να πιστέψω οτι δεν έχεις κάνει ΕΣΥ ένα τέτοιο απλό γλυκό φίλη μου!Δεν σου αρέσει;
@ big mama, έγινε πολύ νόστιμη αν και τη προτιμώ με μαρμελάδα βερίκοκο για να ξυνίζει.
@ marilia , θα με τρελλάνεις βρε κορίτσι μου, αύριο σου στέλνω κάτι.
Καλή μου Αχτιδούλα, αύριο φεύγω για το χωριό μου γιατί πρέπει να περάσω το αμάξι από ΚΤΕΟ και θα μείνω εκεί -δεν ξέρω πόσο- μέχρι να αναρρώσω γιατί... ξαναρρώστησα! Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων! :) (και ελπίζω να μην έχεις βάλει τίποτα φαγώσιμο μέσα)
χρονια εχω να δω αυτο το γλυκο! μπραβο που μας το θυμησες!!!
Αχτίδα μου, αυτό το γλυκό είναι ότι πρέπει για ένα ωραίο τσάι!
Αχτιδούλα, αγαπημένο γλυκάκι η πάστα φλώρα. Αν και συνήθως την φτιάχνω νηστίσιμη, παραμένει πεντανόστιμη.
Καλή Μεγαλοβδομάδα :)))
Aγαπητή μας φίλοι, σου ευχόμαστε
Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, με υγεία και ευτυχία!
Δημοσίευση σχολίου