Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010
Φρικασέ με ζυγούρι
Αναρτήθηκε από Δημήτρης στις 3:15 μ.μ.Φρικασέ με ζυγούρι έκανα χθες βράδυ για σήμερα φίλοι μου και έγινε νοστιμότατο! Λίγο παρεξηγημένο το ζυγούρι μπορεί να θέλει λίγο περισσότερο βράσιμο όμως είναι πολύ νόστιμο και δίνει μια ιδιαίτερη γεύση ειδικά σε φαγητό με χορταρικά.
Υλικά:
ζυγούρι ανάλογα με τις μερίδες
3 μαρούλια
1 ρίζα αντίδι
2/3 απο το ματσάκι άνηθο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ( 10 κρεμ)
αλάτι -πιπέρι
Πλένω καλά το ζυγούρι, το κομματιάζω και το βάζω στη χύτρα ταχύτητος και το βράζω καλά.Μέσα σ' αυτό το ζωμό θα βάλω τα χορταρικά όλα και αφήνω το φαγητό να γίνει στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή. Το σερβίρω φτιάχνοντας και ένα αυγολέμονο με 1 κουτ. σ. νεσεστέ για να δέσει.
Εύκολο φαγητό και πολύ νόστιμο, απο τα αγαπημένα της Αχτίδας μου και δικό μου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
21 σχόλια:
Πολύ ωραία συνταγή φαίνεται. Το ζυγούρι τί είναι;
Δημήτρη θα έρθω να μου κάνεις το τραπέζι μιας και κανένας δε θέλει το φρικασέ μα ούτε το ζυγούρι στο σπίτι!!
Καλό απόγευμα.
αγαπημένο και το ζυγούρι και το φρικασέ, αν δεν κρύωνα θα ερχόμουν για μεριδουλα!!!!!
@ Blackbeard, καλώς ήρθες στη κουζίνα μας..το ζυγούρι είναι το μεγάλο αρνί σε ηλικία.Είναι πιο σκληρό μα ειναι πολύ νόστιμο ως προς τη γεύση και αν το βράσεις στη χύτρα ο ζωμός του είναι μοναδικός για φαγητό.
@ Ξανθή, χαρά και τιμή μου κυρία μου, να σας κάνω ζυγούρι με χόρτα να δοκιμάσετε και βέβαια μια πιτούλα μου.
Ωραίο φαγάκι τους έφτιαξες Δημήτρη, γεια στα χέρια σου!
Είναι που κρυώνει η Γαστεροπλήξ, αλλιώς θα την έπαιρνα να έρθουμε για μεζέ;-)
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, για σένα δεν είχα αμφιβολία , ξέρεις να τρώς όπως ξέρεις και να μαγειρεύεις.Θα σε δω το Σάββατο, θα σε πάρει η Αχτίδα μου.
Οχ, πάλι νηστική θα μείνω. :(
Τι είναι "νεσεστέ";
Δημήτρη και Αχτίδα καλησπέρα. Είμαι καινούρια στην παρέα σας, καινούρια και στην εκμάθηση του υπολογιστή. Με τη βοήθεια των δύο γιων μου, 27 και25 ετών κατάφερα να κάνω κάποια πράγματα, και είμαι χαρούμενη που μπορώ να επικοινωνώ με κάποιους ανθρώπους της αρεσκείας μου μέσα από τη παρακολούθηση, και παρατήρηση των blogs εδώ και λίγο καιρό. Παρακολουθώ και τα δικάσας blogs με ενδιαφέρον και ευχαρίστηση. Σας ευχαριστώ για τη θετική ενέργεια που δίνετε με τα σχόλια σας, για τα υπέροχα φαγητά και γλυκά σας, για την απλότητα σας τις φωτογραφίες, τη συντροφιά που μου κρατάτε κ.α. Σας συγχαίρω για την αγάπη που έχετε μεταξύ σας είστε παράδειγμα για πολλούς. Να είστε καλά, και πάντα αγαπημένοι να απολαμβάνεται τη ζωή σας , και να χαίρεστε την όμορφη οικογένεια σας. Σας συγχαίρω επίσης και για τη σπουδαία και επιτυχημένη!!!! έκθεση ζωγραφικής. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες σε ότι κάνετε καλό βράδυ.
Δέσποινα. Κ. Αθήνα Π. Φάληρο
Πολύ ωραίο φαίνετα το φρικασέ με το ζυγούρι! έτσι το φτιάχνω και γω το φρικασέ αλλά με αρνάκι η κατσικάκι.
Να είχα λίγο φρικασέ τωρα!
ααα, τώρα κατάλαβα, αυτό το λέμε 'κουέλλα'στη Κύπρο. Στην Αγγλία είναι πολύ φτηνό γιατί όλοι οι Άγγλοι θέλουν αρνάκι, ας είναι, εγώ το λατρεύω...
@ ΕΛΕΝΑ, να υποθέσω οτι είσαι εδώ στη πόλη μας και δεν έρχεσαι καλέεεε!
@ marilia μου σήμερα έκανε κρέας με μοσχαράκι και μου λέει : βγάλε μου μια φωτογραφία και θα το κάνω δώρο στη Μαρίλια! Τώρα να ζηλέψω ;
ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ Ο ...ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΑΛΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΘΕΙ!
@ Δέσποινα. Κ. Αθήνα Π. Φάληρο,φίλη μας σ' ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.Ο μάγειρας σήμερα βαριέται να απαντήσει και έβαλε εμένα. Νοιώθω πολύ συγκίνηση κ'αθε φορά που διαβάζω για τα αισθήματα που νοιώθετε για μας.Θα χαρούμε κάποια στιγμή αν έρθετε στη πόλη μας να συναντηθούμε.Όσο για τον υπολογιστή; καλή μου εγώ δεν μπορούσα να πιάσω φωτογραφική ούτε φωτογραφική μηχανή, έμαθα και ο υπ[ολγιστής έγινε ένα παράθυρο φιλιας και χαράς για μένα.
ααααααααααααχαχαχαχαχαχαχα! Τι να ζηλέψεις, βρε Αχτίδα μου, μας δουλεύεις; Βάλε φωτογραφία μοσχαρακίου, να φάω τίποτα, γιατί χθες τράφηκα με... πατατάκια και σήμερα με... μακαρόνια. Μου 'χουν κάνει το στομάχι κόμπο στη δουλειά. :(:(:(
φιλιά και στους δυο σας
Μαριλία
Αχτίδα σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την ενθάρρυνση που μου δίνεις. Σ’ ευχαριστώ και για τη πρόσκληση να γνωριστούμε από κοντά χαρά μου θά΄ ναι. Λόγω της δουλειάς μου επισκέπτομαι την όμορφη πόλη σας δύο με τρεις φορές το χρόνο και ελπίζω να βρεθούμε. Καλό βράδυ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΣΕΣΤΕΣ
«….Πως γίνεται ο νισεστές
Χρησιμοποιούμε σιτάρι καλής ποιότητας.
Καθαρίζουμε 5 κιλά σιτάρι από πέτρες και χώματα. Το βάζουμε σε λεκάνη σκεπασμένο με νερό, το οποίο φροντίζουμε να το αλλάζουμε κάθε μέρα για 40 ημέρες.
Κατόπιν το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσει. Όταν στεγνώσει καλά το στουμπίζουμε στο γουδί και η σκόνη που παίρνουμε είναι ο νισεστές…
και ο χαλβας φαρσαλων εχει νισεστε;;
Μεγάλο πρόβατο
Δημοσίευση σχολίου