Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ενα πιάτο ψηφιακά αφιερωμένο στη Marilia!

Είπα μπας και κάνω την Αχτίδα μου να ζηλέψει και έφτιαξα ένα φαγητό για τη μικρή μας φίλη marilia που εύχομαι κάποτε να φιλοξενήσουμε και να της το κάνω αυτό και καλύτερο !

Υλικά:
μοσχαράκι ( εγώ το κόβω σε πολύ μικρά κομματάκια γιατί εδώ δεν τρώνε πολύ κρέας)
Κριθαράκι χοντρό
πιπεριές πολύχρωμες( στον καιρό τους τις κομματιάζω και τις έχω στη κατάψυξη)
1 σακουλάκι ζωμό λαχανικών δικό μου
1 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας

Βράζω το κρέας πολύ καλά βάζοντας και το σακουλάκι με το ζωμό λαχανικών που σας είχα πει πως κάνω. Αν δεν έχω βάζω ένα απλό κύβο λαχανικών έτοιμο μα όπως ξέρετε κάνω 3 ειδών ζωμούς σε σακουλάκια για τα φαγητά μου όπως και σάλτσες στην εποχή τους( ευλογημένο καλοκαιράκι). Όταν βράσει προσθέτω λίγο βιτάμ και ρίχνω το κριθαράκι μαζί με τις πιπεριές που έχω προηγουμένως σοτάρει ελαφρά. Βέβαια κάθε φορά κάνω και κάποιες μικροαλλαγές όπως βάζοντας μανιτάρια που αρέσουν στην γυναίκα μου.
Τα αφήνω να πάρουν μια ελαφριά βράση και το ρίχνω στο ταψάκι ( πάει η γάστρα μου..έσπασε! ) και στο φούρνο για να πάρει τη νοστιμιά του.Το σερβίρω με λίγο τριμμένο τυράκι ( μου το έστειλαν απο Κρήτη), έτσι μου αρέσει.

Φίλη μου σήμερα φάε το πιάτο σου , αύριο μαγειρεύω θαλασσινά για τους φίλους που θα έρθουν να μας δουν απο Κατερίνη.


4 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Δημήτρη αυτό εγώ το κάνω με μοσχάρι (σιδηρόδρομο) και γελάνε τα παιδιά μου τι είδους τρένο τρώμε!!
Καλό Σαββατοκύριακο.

marilia είπε...

Κακοδιάθετη μια βδομάδα τώρα. Η δουλειά μπορεί να γίνει πολύ ψυχοφθόρα όταν κάποιοι κουνάνε τα χεράκια τους. Όρεξη ούτε για μαγείρεμα, σχεδόν ούτε για αναπνοή. Φαγητό μόνο όταν απαιτούνταν κι αυτό πατατάκια, ψωμάκι, γάλα και κάνα πορτοκάλι. Και σήμερα πρωί που το φαρμακάκι ζητάει πρωινό, μισή κούπα γάλα και πολύ μου.

Μα... πηγαίνοντας στην κουζίνα, κάτι μοσχομυριστό περίμενε σκεπασμένο σε πιατάκι! Το αγαπημένο μου, μοσχαράκι με κριθαράκιιιιιιιι!!! Και μάλιστα φτιαγμένο για μένα!!! Από ανθρώπους που αγαπώ χωρίς να 'χω δει ποτέ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! Σβουριχτοφιλάκι αλμυρό και στους δυο σας! :) Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε την οικογένειά σας! :)

marilia είπε...

Τηλεφώνησε μόλις η μαμά. Είναι, λέει, ήδη στο Ηράκλειο, τελειώνουν κάτι ψώνια κι έρχονται από 'δώ. Να μη μαγειρέψω, είπε, γιατί φέρνει να βράσουμε μοσχαράκι!!!!

Αρχίζω να τρομάζω! Υποψιάζομαι ότι μ' έχει... καλωδιώσει και με παρακολουθεί!!! :):):):)

Ελευθερία είπε...

ερχομαι τρεχοντας!!!!!!!!!
εμενα δεν το τρωει κανει οποτε εχω να το φαω χρονια, και το λατρευω ετσι με μικρα κομματακια κρεας!!!!!!!!!!!