Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Κόκκορας κρασάτος με κοκάρια

Κόκκορα κρασάτο αποφάσισα να κάνω φίλοι μου μιας και αγόρασα απο ένα φίλο απο το χωριό του ένα υπέροχο, μεγάλο κόκκορα! Ξέρω οτι θα μου πείτε 'οτι η Αχτίδα μου: Πω ! πω! θερμίδες ! Μα έτσι είναι τα νόστιμα πράγματα ...με μπόλικες θερμίδες!
Υλικά:
1 κόκκορας χωριάτικος
1 κιλό κοκκάρι κατεψυγμένο καθαρισμένο
2 ξερά κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασί μπρούσικο
2-3 φύλλα δάφνης
άσπαστο μπαχάρι
άσπαστα πιπέρια
2 σκελόιδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

Κομματιάζω το κόκκορα σε μερίδες και τον βράζω ελαφρά σε μια κατσαρόλα κρατώντας στην άκρη το ζωμό. Μέσα του βάζω και ένα κύβο λαχανικών με κότα που τον φτιάχνω ως γνωστό μόνος μου. Βγάζω τα κομμάτια και τα τηγανίζω ελαφρά να ροδίσουν , στο ίδιο λάδι σοτάρω τα κοκκάρια και το ξερό κρεμμύδι πάλι ελαφρά. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τα μπαχαρικά και το ζωμό διαλύοντας μέσα τον πελτέ.Τα βάζω στη φωτιά να βράσουν μέχρι το κρέας να γίνει και τότε τα βάζω με τη γάστρα στο φούρνο ρίχνοντας τότε το κρασί .Το αφήνω για 40 λεπτά για να φύγει το ζουμί και να πάρει την νοστιμιά τοηε γάστρας. Τηγανίζω πατάτες , τις σερβίρω στα πιάτα και βάζω τα κομμάτια της μερίδας ρίχνοντας επάνω στις πατέτες τα κρεμμυδάκια με το ζουμάκι.Πεντανόστιμο φίλοι μου, δοκιμάστε το.

8 σχόλια:

Betty's Cuisine είπε...

Αξεπέραστη η νοστιμιά του χωριάτικου κόκορα!
Γειά στα χέρια σου...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

λιποθυμώ!!!!!!! τέλειο, έτσι είναι τα νόστιμα είναι αμαρτωλά!!!!!!

Νίκη είπε...

Αχτιδούλα με τις νοστιμιές σου , σας εύχομαι οικογενειακώς Χρόνια πολλά να χαίρεσαι παιδιά και εγγόνια και την αγάπη σου με τον κύριο Δημήτρη.. τα φιλιά μου και καλή Χρονιά με υγεία σε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Αχ! κύριε Δημήτρη δεν έρχεστε στη Λάρισα; βάζω το κόκορα θα βάλετε τη τέχνη;
Κα Μαρίκα Τ.

mia maria είπε...

Πεντανόστιμο! Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Μαρια Νικολαου είπε...

Οντως "πω πω πω"

marilia είπε...

Παρόλο που δεν είναι το αγαπημένο μου το κοκκινιστό κοτόπουλο, θα δοκιμάσω. Καμιά πρωτοχρονιάτικη πίτα ψήνεται ή... ξεκινάτε εξάσκηση στην τελειοποίηση της... φρουτόκρεμας; χιχιχιχιχιχιχιχι! :Ρ Κούκλος και ο νέος εγγονός, να τον χαίρεστε!

Φιλί εορταστικό και να ομορφοπεράσετε! Με το καλό η νέα χρονιά!

Penelope είπε...

Αγαπητοί μου,
σας εύχομαι μια πολύ καλή Χρονιά.
Γεμέτη από θετικά.

Ενα όμορφο βραβείο σας περιμένει στο blog μου, αν θελήσετε να το αποδεχτείτε.